La alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor şi Senat din data de 9 decembrie, în judeţul Suceava, sunt aşteptaţi la urne 575.675 alegători, care se regăsesc în copiile de pe listele electorale permanente.

Astăzi, 7 decembrie 2012,  Instituţia Prefectului a încheiat acţiunea de distribuire a buletinelor de vot şi a materialelor necesare procesului votării, către primarii şi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare. Buletinele de vot, ştampila de control şi restul materialelor vor fi depozitate sub pază la sediile primăriilor până în data de 8 decembrie, de unde vor fi preluate de preşedinţii birourilor electorale şi transportate sub pază militară la sediile secţiilor de votare.

Mâine, 8 decembrie,  reprezentanţii Instituţiei Prefectului vor verifica amenajarea şi dotarea celor 538 secţii de votare din judeţul Suceava.

În data de 05.12.2012, prin structurile teritoriale ale Biroului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Suceava,  s-au pus la dispoziţia primarilor  3 exemplare a copiilor de pe listele electorale permanente, din care 2 exemplare vor fi transmise către birourile electorale ale secţiilor de votare.

Pentru persoanele care au cărţi de identitate expirate sau pierdute şi doresc să-şi exprime dreptul de vot, prin grija Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Suceava are program de lucru mâine, 8 decembrie, între orele 8.00 – 16.00 şi duminică, 9 decembrie, orele 8.00 – 21.00.

Reprezentanţii structurilor M.A.I. se vor prezenta mâine la ora 16.00 la sediul primăriilor, de unde se vor deplasa împreună cu preşedinţii birourilor electorale la sediile secţiilor de votare, pentru preluarea în pază a acestora.

Organizarea corectă a alegerilor parlamentare este prima noastră prioritate în acest moment. Instituţia Prefectului trebuie să fie garantul respectării legii şi să ducă la bun sfârşit întregul proces electoral. Legea trebuie respectată cu stricteţe şi, deopotrivă, dreptul de vot al cetăţenilor, care trebuie să şi-l poată exercita în cele mai bune condiţii”, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

În judeţul Suceava au fost delimitate un număr de 4 colegii uninominale pentru Senat şi 10 colegii pentru Camera Deputaţilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.