Aflat în mai multe rânduri în diverse ipostaze nedemne de un edil, primarul pestriț Dumitru Corjuc este, din nou, în prim plan. De această dată, chemat în „boxa penalilor”. Haideți întâi să lămurim statutul politic al acestuia. Este destul de greu, evident, deoarece „pestrițul” sare dintr-un partid în altul, fără prea mari dificultăți. Primar destoinic […]

Aflat în mai multe rânduri în diverse ipostaze nedemne de un edil, primarul pestriț Dumitru Corjuc este, din nou, în prim plan. De această dată, chemat în „boxa penalilor”.

Haideți întâi să lămurim statutul politic al acestuia. Este destul de greu, evident, deoarece „pestrițul” sare dintr-un partid în altul, fără prea mari dificultăți. Primar destoinic PSD, din 2004 până în 2012, Corjuc este acum primar destoinic PDL. S-ar putea până în 2014, pentru că nu se știe încă sigur. Cert este că în cel puțin ultimii trei ani, primarul destoinic nu a mai scos un cuvânt în fața presei. Să nu mai vorbim de realizări…

Certat cu legea din cauza „noră-sii”, Dumitru Corjuc ajunge din nou atât în atenția mass-mediei, cât și în atenția Agenției Naționale de Integritate. Cei din urmă îl acuză de conflict de interese în materie administrativă şi penală. În cazul lui, Agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Conform ANI, primarul Dumitru Corjuc „a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât în calitate de primar, a semnat dispoziţiile prin care nora sa a fost numită în funcţia de consilier juridic, iar apoi în cea de secretar al comunei Ipoteşti”.

Se pare că nora primarului a ocupat postul de secretar cu caracter temporar până la data de 13 iulie 2011. Tot atunci, ea a revenit în funcţia publică de consilier juridic. Potrivit ANI, ea a fost numită, din nou, ca secretar al comunei Ipoteşti, după promovarea examenului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Dumitru Corjuc nu a respectat dispoziţiile articolului 76, alineatul 1, din Legea 161/2003 pentru prevenirea şi sancţionarea corupţiei, potrivit cărora „primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele de gradul I”. De asemenea, el a încălcat şi dispoziţiile articolului 75, litera a, din Legea 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, care spune că „aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea reprezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv”. În comunicatul Agenţiei de Integritate se precizează că primarul comunei Ipoteşti a încălcat şi dispoziţiile unui articol din Codul Penal, potrivit cărora „fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

 Pentru toate aceste lucruri, redacția SuceavaL!VE îi acordă titlul de BUFONUL NOSTRU primarului comunei Ipotești, Dumitru Corjuc.

Redacția întreabă: Mulțămit?

Sucevenii, în cor, zic: Să fie primit!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.