Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a adresat o interpelare ministrului Energiei, Anton Anton, referitoare la asigurarea stocurilor de energie pentru iarna 2018-2019.

În anii precedenți, Guvernul a fost luat prin surprindere de apariția anotimpului rece, motiv pentru care stocurile de energie nu au fost corect dimensionate la nivelul consumului național, atât casnic, cât și non-casnic. Din această cauză și pentru asigura consumul intern, s-a apelat la acoperirea deficitului pe calea importurilor, ceea ce a generat prețuri mai amri pentru consumatori”, a transmis Dumitru Mihalescul.

Acesta i-a solicitat ministrului Energiei să precizeze în ce măsură s-au asigurat stocurile necesare de cărbune, pentru a asigura cea mai importantă producție de energie electrică din anotimpul rece.
De asemenea, Dumitru Mihalescul a cerut să afle ce măsuri a întreprins ministerul pentru a asigura stocurile de gaze naturale pentru anotimpul rece, astfel încât să nu mai apele la importuri, și a menționat faptul că în anii 2015-2017 guvernele își asumaseră obiectul – zero importuri.

În condițiile în care inflația este de peste 5%, iar un rol important îl au prețurile administrate, deputatul sucevean i-a solicitat ministrului Energiei să precizeze ce demersuri a întreprins pentru a reduce viteza de creștere a prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Dumitru Mihalescul a făcut și precizarea că atât energia electrică, precum și gazele naturale au înregistrat creșteri de peste 20% în ultimele 12 luni, generând creșterea preșurilor la aproape toate bunurile și serviciile finale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.