Odată cu închiderea școlilor din cauza pandemiei de coronavirus și mutarea orelor în online, foarte mulți elevi nu au acces la educație, asta în contextul în care România este codașa Europei în ceea ce privește folosirea tehnologiei.

Biserica Ortodoxă Română s-a hotărât să le ofere elevilor o șansă la educație. Astfel, prin Parohia Păltiniș, 44 de elevi fără posibilități materiale își vor putea continua lecțiile, cu ajutor unor tablete.


Petru Balabașciuc, din comuna Moldovița, preotul Parohiei Păltiniș, a explicat că până acum, 36 de copii din comuna Panaci, și nu numai, au primit aceste tablete atât de necesare în această perioadă.

„Săptămâna aceasta urmează să mai primim 8 tablete şi, poate cu puţin ajutor, 5 abonamente de internet care vor fi suportate timp de 2 ani de o firmă din Bucureşti! Deci un total de 44 de tablete ajung la copilași din satul Dârmoxa, Glodu, Drăgoiasa şi nu numai! Am mai dat şi în Moldoviţa la 3 copii, care nu aveau posibilitate deloc!”, a precizat părintele Petru Balabasciuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.