Partidul Social Democrat Suceava pare că va pierde destui primari la alegerile următoare, iar despre acest lucru unii dintre edili au început să vorbească oficial despre părăsirea partidului.

Primarul comunei Fântâna Mare, Vasile Mucilenița, unul dintre cei mai longevivi primari din județ, renunță la o candidatură din partea social democraților la alegerile locale și va candida independent pentru al șaptelea mandat în fruntea Primăriei Fântâna Mare.

Edilul, cu o vastă experiență în administraţia locală, a precizat că în cinci dintre cele șase mandate a fost ales în primul tur, iar la alegerile din 2000, din turul al doilea, însă cu aceeași diferență de voturi.

Despre alegerile din acest an, primarul Vasile Mucilenița a subliniat că nu contează câte tururi de scrutin se organizează, ci scorul pe care primarii reușesc să îl obțină.

„În turul unu vor ieși primarii care vor scoate 50 plus unu voturi, iar în turul al doilea se vor face niște alianțe nu chiar ortodoxe, dar astea sunt democrația și legea. Eu nu am nimic împotrivă. Pot să fie alegeri și în trei tururi și în patru tururi, nu este nicio problemă”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Fântâna Mare, Vasile Mucilenița.

În ceea ce privește candidatura din acest an, primarul de la Fântâna Mare a precizat că nu va candida din partea niciunui partid, iar de îndată ce i se va încheia actualul mandat, va părăsi barca PSD și va candida independent.

„Anul acesta, dacă mai candidez, voi candida independent. Nu am făcut și nu voi face pact cu niciun partid. Merg pe picioarele mele. Am șase mandate în spate și vreau să fac un test să văd dacă lumea a votat persoana mea sau partidul sub stindardul căruia am candidat până acum”, a precizat edilul.

Acesta a adăugat că în PSD Fântâna Mare nu a avut nicio funcție, nici de președinte, nici de vicepreședinte, nici măcar casier nu a fost, iar la nivel de județ a fost membru al Biroului Permanent sau în Cex.

În ceea ce privește legăturile pe care președintele PSD Suceava, Ioan Stan, și primarul Vasile Mucilenița le au, cel din urmă a subliniat că s-au cunoscut în urmă cu 35 de ani, în vreme când amândoi erau șefi de fermă.

„Cu domnul Stan mă cunosc din 24 martie 1985, eu eram șef de fermă la Dumbrăvița, el era șef de fermă la Ferma Cămârzan și ne despărțea doar un pârâu de un metru. Deci, nu avem ce împărți. El e pe drumul lui, eu pe drumul meu, nu avem de ce să ne certăm. Suntem oameni, suntem ingineri amândoi, ce am avea de împărțit? Alegerile politice îi vizează pe fiecare în parte”, a explicat Vasile Mucilenița.

Pe de altă parte, edilul a subliniat că a făcut parte din două partide: Partidului Democrat Agrar din România și Partidul Social Democrat.

„Din cele șase mandate, două am fost primar al comunei mari, Vadu Moldovei. În 1992 am candidat pe listele Partidului Democrat Agrar din România ca și consilier, m-au ales viceprimar pe 3 martie 1992. În aprilie 1993 primarul și-a dat demisia și am stat 11 luni primar cu delegație, iar pe 6 februarie 1994 am fost ales primar din primul tur. În 1996 m-am îmbolnăvit cu inima și nu am mai candidat, iar din 1 iulie 2000 și până în luna septembrie 2019 am fost doar primar PSD. Am cinci mandate la PSD și jumătate de mandat din partea PDAR, dar și mandatul de viceprimar”, a explicat Vasile Mucilenița.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.