Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a transmis că miercuri, 6 mai, a.c., a fost înregistrată plângerea formulată de prefectul Judeţului Suceava cu privire la faptul că un număr de patru cadre medicale angajate la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, nu au respectat obligaţiile legale stabilite prin Ordinul Prefectului Judeţului Suceava nr.196 din 1.04.2020 şi ale prevederilor art.1 alin.2 din Ordinul comandatului acţiunii nr.74534/28.03.2020 privind dispoziţia de detaşare la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pe perioada instituirii stării de urgenţă la nivel naţional. 

Știrea a venit ca un trăsnet pentru cadrele medicale implicate, respectiv 3 asistente medicale și medicul anestezist al Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc și asta pentru că acele asistente au fost la Spitalul Județean Suceava, au muncit acolo, iar în acest sens există chiar  fotografii, dar și adrese oficiale între spital și Prefectură care confirmă prezența lor la Suceava.

De asemenea, medicul anestezist, singurul de altfel, de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, avea CORONAVIRUS, fapt ce nu i-ar fi permis să își facă meseria de medic.

DR. CIOCÎRLAN IULIAN CORNELIU  a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus, iar în plus, problemele de sănătate pe care le are,  nu i-ar fi permis oricum să lucreze într-un mediu COVID, iar despre acest fapt, conducerea militară de la acel moment a fost înștiințată.

„ Nu se poate așa ceva! Asistentele de pe secția ATI din Câmpulung Moldovenesc s-au întors miercuri, 6 mai, de la Spitalul Județean Suceava. Sunt erori fantastice, iar în acest sens există multe dovezi. Am primit adresă de la Prefectură să ne prezentăm, însă nu au trimis o mașină după noi. Trebuia să mergem cu bicicleta până la Suceava? Ne-am interesat chiar dacă nu au transmis către ISU din Câmpulung Moldovenesc o adresă din care să reiasă că trebuie să vină după noi pentru a ne transporta spre Suceava. Nici măcar asta nu a făcut Instituția Prefectului. Într-un final, în ziua în care s-a redeschis spitalul de la Câmpulung Moldovenesc,  asistentele noastre au fost contactate de conducerea militară, care a trimis o mașină, a venit, le-a luat, și au plecat la Spitalul Județean Suceava. Au stat acolo două săptămâni. Ce părere și-au făcut oamenii care au citit că noi nu am vrut să mergem să ne facem meseria? Este inadmisibil ce ni se întâmplă”, a declarat pentru SuceavaLive, dr. Iulian Ciocîrlan.

Acesta a spus că a vorbit și cu colegele sale de pe secție, care au fost la fel de șocate să audă că, după ce au fost și au muncit la Suceava, ca drept răsplată, sunt cercetate penal.
„Colegele mele au semnat condica în fiecare zi, timp de două săptămâni, există atâtea dovezi. Chiar nu e posibil așa ceva: ca o instituție să facă asemenea greșeli”, a mai subliniat medicul de la ATI Câmpulung Moldovenesc. 
Trebuie spus și că, cele 4 cadre medicale de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, au aflat din presă că fac obiectul unei anchete penale.

Contactat telefonic, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că nu poate da informații suplimentare despre o anchetă în curs, dar făcea precizarea că a înaintat plângerea acum 2 săptămâni și nu pe 6 mai atunci când a fost înregistrată.

De menționat este și faptul că, la bază, prefectul județului este jurist.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.