După ce administratorul Bienergy și Thermonet, Adrian Bodea, a anunțat majorarea prețului la agentul termic, conducerea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava ia serios în considerare construirea unei centrale proprii. Potrivit rectorul interimar al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Mihai Dimian, universitatea a început studiile tehnice pentru construirea unei centrale proprii.

„Din păcate, pe lângă furnizarea deficitară a agentului termic, acum este propusă și o creștere cu 60% a prețului pentru căldură și apă caldă. Am început studiile tehnice pentru construcția unei centrale proprii (în spațiul dintre cantină si C1) însă sunt mai multe aprobări de primit până să putem face și construcția efectivă. Sper să nu fie avize negative pentru spațiu și cota de gaze solicitată și să putem construi centrala termică până la finalul anului viitor”, a spus Dimian.

Decizia va fi luată în Senatul USV, Dimian precizând că în primăvara acestui an taxele de studii nu au crescut, deși s-au mărit salariile profesorilor cu 25%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.