Municipiul reşedinţă de judeţ va fi asaltat astăzi, 27 decembrie, de grupuri de colindători care vor prezenta un festival de datini şi obiceiuri de anul nou. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava şi se va desfăşura pe esplanada Casei de Cultură.

La ora 11 va avea loc o paradă a măştilor, unde vor participa meşteri populari din tot judeţul Suceava şi nu numai. La ora 13 va avea loc, tot pe esplanada Casei de Cultură, deschiderea oficială a Festivalului, unde vor fi prezenţi atât oficialii judeţului, cât şi invitaţi, formaţii de muzică populară, grupuri de colindători, de urători şi de dansatori.

De la ora 13:30, Festivalul de Datini şi Obiceiuri porneşte oficial, iar formaţiile invitate vor încânta, alături de colindători, auzul audfienţei prezente la acest eveniment.

Tot Consiliul Judeţean Suceava a anunţat faptul că în cursul zilei de 27 decembrie, la Dorna Arini, în Căminul Cultural se va desfăşura festivalul de Datini şi Obiceiuri de Anul Nou, unde vor performa mai multe formaţii de muzică populară şi grupuri de copii colindători.

Nici Fălticeniul nu este mai prejos, astfel că, tot în 27 decembrie, obiceiurile vor fi prezente prin mai multe formaţii din judeţul Suceava în piaţa Nada Florilor.

Şi la Frasin se vor desfăşura mai multe evenimente, printre care acelaşi Festival de Obiceiuri şi Datini de Anul Nou, unde vor fi prezente formaţii din judeţul Suceava.

În comuna Breaza, începând cu ora 13, mai muilte grupuri de colindători vor prezenta o suită de urări de anul nou, prezentate de grupuri tradiţionale de urători.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.