Durerile de spate pot fi un simptom al infecției cu coronavirus, deși nu fac parte din manifestările obișnuite ale infecției cu COVID-19.

Mai degrabă, acestea sunt legate de durerile musculare la nivelul întregului corp, dar durerile de șale, în cazul infecției cu SARS-COV-2, au fost semnalate de gazda unui talk-sow din SUA, Ellen Degeneres.

Ellen Degeneres a anunțat pe 10 decembrie că a fost testată pozitivă la COVID-19 și s-a confruntat cu durerile de șale, fără să facă inițial legătura cu virusul.
„Nu-ți spune nimeni că ai dureri de spate chinuitoare” a declarat gazda „The Ellen Show”, potrivit publicației online Prevention.Autoritățile sanitare din SUA nu specifică durerile de spate ca simptom al coronavirusului, dar include durerea musculară și durerile din corp drept semnale care pot ridica semne de întrebare.

Deci, ar trebui să vă îngrijorați COVID-19 dacă aveți dureri de spate? Nu neapărat, potrivit medicilor

Potrivit unui sondaj realizat de Survivor Corps , un grup de asistență de pe Facebook pentru persoanele care au trecut prin boală, și de medicul Natalie Lambert, de la Școala de Medicină a Universității Indiana, o serie de persoane care au avut infecția, dar s-au vindecat, încă se confruntă cu simptome sau efecte secundare pe termen lung. Printre acestea, și durerile de spate, de intensitate mică, medie, sau puternică.

De ce apar durerile

Un raport din februarie al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a analizat aproape 56.000 de cazuri de COVID-19 în China și a constatat că aproape 15% dintre pacienți au suferit dureri musculare.

„COVID-19, ca și alți viruși, va provoca simptome sistemice”, spune chirurgul ortoped Marcus Duda. „Similar cu gripa, COVID-19 poate provoca dureri generalizate pe tot corpul.“

Când te îmbolnăvești, corpul tău declanșează un răspuns imun împotriva agresorilor, precum bacteriile dăunătoare sau virusurile. „Durerile articulare de spate și picioare se datorează răspunsului inflamator al organismului la virus”, spune dr. Duda. „Aceste infecții virale provoacă tremurături, frisoane, dureri corporale și mobilitate dificilă.”

Această formă de dureri de spate se simte „precum crampele sau spasmele mușchilor spatelui”, a precizat specialistul.

Mai precis, durerile și durerile musculare sunt „un rezultat al celulelor sistemului imunitar care eliberează interleukine, care sunt proteine care ajută la lupta împotriva agenților patogeni invadatori”, explică Richard Watkins, medic infecționist și profesor de medicină internă la Ohio Medical University.

Așadar, durerile de spate se pot adăuga simptomelor obișnuite ale infecției cu COVID, precum febră , tuse uscată , pierderea gustului sau a mirosului , dureri în gât , dureri de cap sau dureri în alte zone.

Sursa: Prevention.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.