Astăzi s-a lansat oficial echipa ARD Suceava în cursa pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Gheorghe Flutur a vorbit despre cum este condusă România de actualul Guvern dar a şi dezvăluit o parte din proiectele pe care ARD-ul şi le propune în perioada următoare.

Imediat după lansarea candidaţilor Alianţei România Dreaptă ce a avut loc la Bucureşti, şi candidaţii suceveni au fost prezentaţi de liderul local, Gheorghe Flutur. Acesta a vorbit în mod special despre promisiunile pe care Guvernul Ponta – Antonescu le-a făcut şi nu au fost respectate.

Gheorghe Flutur: „Pentru fiecare colegiu în parte avem reprezentanţi şi echipe proprii de campanie. Luni, la Bucureşti, la Opera Română, s-au lansat cei 452 de candidaţi ai Alianţei România Dreaptă, ca o noutate 75% dintre candidaţi nu au fost în Parlamentul României. Doar 25% au avut unul sau mai multe mandate de parlamentari. Deci, ARD şi-a propus o reînnoire puternică cu politicieni care candidează şi care doresc să meargă în Parlamentul României. Şi pentru că poimâine începe campania electorală, aş vrea să mai spun câteva lucruri legate de ziua de astăzi, 7 noiembrie. Sunt 6 luni de guvernare USL. Pe 7 mai începă guvernarea Ponta-Antonescu. Cred că astăzi, după 6 luni, putem să-i întrebăm pe români dacă trăiesc mai bine sau nu. Ca şi lider politic, ca şi candidat pentru Senatul României, constat că avem o ţară blocată la multe capitole. Mă refer la blocarea investiţiilor, avem o Românie blocată în ce priveşte relaţiile internaţionale, cu partenerii noştri din Uniunea Europeană şi Statele Unite, din cauza guvernului Ponta, România e blocată la nivelul promisiunilor, fiindcă Ponta şi Antonescu promiteau că de a doua zi când vin la putere dublează salariile şi pensiile, lucru care nu s-a întâmplat şi în buzunarul familiei. Din statistică rezultă că în 6 luni o familie are cu 1,7 mililioane de lei vechi mai puţin. Constatăm că moneda naţională a scăzut drastic în comparaţie cu euro, România e blocată la nivelul investiţiilor străine şi cred că USL-ul este responsabil pentru acest lucru. De aceea, ARD-ul apare pe scena politică ca o alternativă care să îi blocheze pe cei din USL”.

Bineînţeles că s-a vorbit şi despre programul de guvernare pe care Alianţa România Dreaptă şi-l propune. Flutur şi-a arătat mulţumirea faţă de candidaţii suceveni la Senat şi Camera Deputaţilor.

„Mi-aş permite să spun că programul de guvernare care a fost lansat ieri se bazează pe 3 piloni: economie, justiţie şi educaţie. Aş vrea să vă citesc dintre priorităţile cu care vom porni la drum pentru a îi reprezenta cu cinste pe suceveni. Înainte de toate, să vorbim de bunăstarea omului, dar acest lucru trebuie făcut prin investiţii şi venim cu propunerea de a reduce la 12% cota unică de impozitare. Dorim ca salariul să crească în două etape, până la 850 lei şi apoi până la 1000 de lei. Reducerea cotei de asigurări cu 5%. De aici rezultă ce trebuie să ştie sucevenii în 9 decembrie. Discutăm creşterea confortului populaţiei. Această problemă a fost o preocupare a noastră prin modernizarea satului românesc, racordarea la utilităţi, servicii, siguranţă. Cred că în Suceava, în patru ani de mandat al nostru, putem arăta multe lucruri concrete pe care le-am făcut. Dacă vrem ca fondurile să vină în judeţ, trebuie să ne luptăm să devenim o capitală de regiune, una din cele 12, şi totodată să nu uităm că banii vor veni direct de la UE. Suceava este un pol de dezvoltare economică, merită să devină o capitală de regiune. Trebuie să ne luptăm pentru dezvoltarea acestei regiuni, trebuie să scoatem din anonimat această zonă, să se vorbească mai mult de Bucovina, despre valori, tradiţii, resurse. Am constatat cu amărăciune că la târgul de industrie alimentară şi agricultură (Interagra 2012) nu am văzut produse din Bucovina. Zero standuri! Nu înţeleg de ce nu au fost reprezentaţi. Am văzut reprezentanţi din Banat, Sibiu, Teleorman, dar din regiunea Bucovinei, nu. Am primit şi de la cei prezenţi întrebări în legătură cu unde sunt produsele Bucovinei. Aş putea să vă vorbesc despre strategiile şi priorităţile noastre pentru fiecare colegiu în parte. Trebuie să inventariem sărăcia şi să o combatem. Trebuie să avem mai multe IMM-uri. Ne dorim să continuăm programul after-school de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a fiindcă părinţii nu au timp să se ocupe de copii, fiind la muncă. Sunt bucuros că de aici, de la Suceava, am pe liste oameni integri, care şi-au văzut de treabă şi care pot face faţă cu cinste în Parlamentul României”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.