Echipa de handbal a municipiului Suceava, Clubul Sportiv Universitar Suceava (CSU Suceava) și-a prezentat în mod oficial echipa de jucători cu care va evolua în Liga Națională de Handbal Masculin, în sezonul 2016/2017.

Cei 20 de jucători ai CSU Suceava sunt: portari – Eduard Duman, George Șelaru și Cristian Tcaciuc; extreme stânga – Cătălin Costea, Adi Mitrea și Florin Ciubotariu; interi stânga – Adrian Târzioru, Gabriel Burlacu și Sașa Puljizovic; coordonatori de joc – Cristian Bursuc, George Alin Petrea și Iulian Alexa; interi dreapta – Sebastian Polocoșer, Rareș Bursuc și Dusan Sipka; extreme dreapta – Lucian Preda și Andrei Olariu; pivoți – Bogdan Baican, Bogdan Șoldănescu și Ioan Tcaciuc. Antrenor principal: Adrian Chiruț; antrenor secund: Iulian Andrei.

IMG_5471Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, profesor doctor inginer Valentin Popa, a declarat că va fi alături de echipă, la fel cum s-a întâmplat și în ultimii ani, prin oferirea de locuri de cazare și burse pentru cei care sunt studenți la USV.

„Promit că voi veni la toate meciurile din Liga Națională, să văd cum ați evoluat, cât ați câștigat din experiența din eșalonul secund și cum ați reușit să vă întăriți echipa. Sperăm să aveți rezultate frumoase”, a declarat Valentin Popa.

Prezent la eveniment, viceprimarul Lucian Harșovschi, a subliniat că Primăria Suceava va sprijini echipa de handbal cu o sumă consistentă de bani, dorind ca echipa să reușească performanțe și să nu dezamăgească.

„Vom reface suprafața de joc din sala Liceului Sportiv, în așa fel încât să aveți toate condițiile pentru performanță. Eu vă urez succes și suntem alături de voi, iar voi trebuie să fiți alături de noi prin rezultate”, a declarat Lucian Harșovschi.

Și viceprimarul Marian Andronache a subliniat faptul că Primăria Suceava este alături de echipa de handbal.

„Odată intrați în Liga Națională nu mai aveți voie să părăsiți această ligă și trebuie să faceți performanță. Experiența echipei combinată cu tinerețea jucătorilor va face din această echipă o echipă de top în România”, a menționat Andronache.

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan, a declarat că are convingerea că echipa de handbal simte nevoia de ascensiune și performanță, atâta timp cât cei care îi înconjoară vor dori să le ofere finanțare și condiții pentru buna desfășurare a meciurilor și antrenamentelor.

„Am convingerea că vor face treabă bună. Au antrenori tineri, crescuți la Suceava ca jucători. Le doresc succes și au tot sprijinul meu din poziția în care sunt”, a declarat Petru Ghervan.

Cornel Grosar, consilier PSD în Consiliul Local Suceava, le-a cerut jucătorilor să realizeze jocuri cu rezultate pozitive, deoarece handbalul a devenit un sport emblematic pentru Suceava.

„Cu siguranță acea sală polivalentă pe care o așteaptă sucevenii trebuie să se realizeze cât mai repede. Banii pe care îi aprobăm pe hârtie trebuie să ajungă în conturile clubului și cred că veți obține rezultate foarte bune în acest nou campionat, deoarece vă văd foarte încrezători”, a subliniat Grosar.

Prorociuc Daniel, consilierul Partidului Național Liberal, a subliniat faptul că echipa de handbal trebuie să fie în locul pe care îl merită.

Primul meci pe care îl va susține CSU Suceava va fi în compania celor de la CSM Făgăraș, pe 31 august, pe teren propriu.

 

Vezi o galerie foto aici!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.