Vineri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale TNL Suceava a depus la bustul lui Mihai Eminescu din apropierea Teatrului Municipal „Matei Vișniec” o coroană de flori.
Echipa TNL Suceava consideră că, la 171 de ani de la moartea marelui poet, „în loc de orice discurs, poate că cel mai potrivit omagiu ar fi să recitim măcar un rând din poezia, proza sau publicistica lui. În aprilie 1881, într-un articol din ziarul Timpul, Eminescu scria: «A fi bun român nu e un merit, nu e o calitate ori un monopol special, ci o datorie pentru orice cetățean al acestui stat»”.
Pe de altă parte, președintele Organizației Județene a Tineretului Național Liberal Suceava, Alexandru Salup, a subliniat că omagierea lui Mihai Eminescu, unul dintre simbolurile națiunii române, reprezintă un minim gest patriotism și de respect pentru înaintașii noștri.
„Această coroană de flori pe care am depus-o împreună cu colegii mei la bustul marelui Eminescu reprezintă o dovadă de patriotism și recunoștință față de cel ce ne-a lăsat o moștenire uriașă. Cu toții am citit, măcar odată, poezii ale «Luceafărului» și am fost fascinați de versurile sale iar, în semn de apreciere, măcar o dată pe an trebuie să ne facem timp pentru a-i cinsti memoria”, a declarat președintele TNL Suceava, Alexandru Salup.

2 Responses

 1. MINTE_KREMSCHNITZ

  „…Echipa TNL Suceava consideră că, la 171 de ani de la moartea marelui poet…”
  Lele,bade,ce vei fi dumneata,acolo,la ziar ,află că pe 15 ianuarie se aniversează 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu,pur și simplu!
  Pe urmă,quasianalfabetii de la TNL,emanații culturale kufurinde ale stralucitului cărturar de la Hilișeu-Horea,cel cu bacalaureatul luat prin ordin de zi pe unitate,fără sa fi absolvit,in fapt,chiar toți anii de liceu necesari,se aliniază la conduita imbecila a seniorilor,cei care depun coroane de mort la orice ocaziune,fie ea zi națională,zi de Bukowina sau,iaca,aceasta aniversare a nașterii poetului ,despre care nu s-au invrednicit nici macar sa citească pe Wikipedia, ca pe 15 ianuarie Eminescu s-a nascut,nu a murit…
  Deci:coroane de mort la ziua sa de naștere,cuvinte sarbede,poncife de pădurar sau de impostor cu diploma de bacalaureat sfeterisită in stil cazon,cam asta e marea omagiere TNL,in spiritul celei a seniorilor…
  Prostănacilor!

  Răspunde
 2. MINTE_KREMSCHNITZ

  P.S.
  Să-ți faci cruce ,și mai multe nu! Iaca ce scrie pe o coroană, vecină și pretena ,la aniversarea a 171 de la nașterea sa,ticluita,nu-i așa,și ca ”Zi a Culturii Nationale” la români: „… Un ultim omagiu poetului național…” !!!! Cum ar fi,de-o pildă,să-i adresați fericitului pădurar de la CJ Suceava,de ziua sa, o felicitare și o coroană de flori,like this,cu acest text: un ultim omagiu martirului Gheorghe Flutur,de ziua sa de naștere etc… ? Să ne trăiți întru mulți ani,cf. mai sus!

  http://prntscr.com/x17f9l

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.