Duminică, 24 ianuarie, în zi de sărbătoare, când s-au împlinit 162 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească TNL Suceava a fost alături de Bucovineni, discutand cu aceștia și împărțind bucuria acestui eveniment istoric.
„24 ianuarie ne oferă prilejul să onorăm o pagină ilustră din istoria noastră, din ceea ce suntem și am devenit în ultimul veac și jumătate”, au transmis tinerii liberali.
Unirea de la 1859 este legată de un eveniment și o alegere, în definitiv – Alegerea ca domn al Moldovei și al Țării Românești a lui Alexandru Ioan Cuza, omul cel mai potrivit în locul cel mai potrivit, prin care două state au devenit unul singur. Acest moment a reprezentat începutul unei perioade de transformări şi reforme într-un context politic dificil, marcat de multiple crize interne și externe.
TNL Suceava afirmă cu toată convingerea că: „suntem o națiune care poate sta cu capul sus în Europa în anul anul 2021. Unii vă vor spune poate că nu sunt motive de bucurie astăzi. Este totuși o sărbătoare a statalității românești. Suntem o națiune care a demonstrat că a avut şi are oameni potriviți în momentele decisive, că știe să ducă la bun sfârşit mari proiecte.
Putem avea idei diferite, e normal suntem diferiți dar putem ajunge la un numitor comun despre felul în care vrem să ne administrăm țara, însă obiectivul este unul și același: o Românie puternică și prosperă!
La multi ani Bucovina. La multi ani Bucovineni!”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.