Vineri, 13 noiembrie 2020, la Spitalul Județean Suceava, în prezența subprefectului județului, Daniel Prorociuc, a managerului Spitalului Județean, dr.Alexandru Calancea, a lt.colonelui Florin Crăciun, șeful S.T.P.S. Suceava și a reprezentantului I.S.U. Suceava, col. Ciutac Filip a fost amplasata a patra construcție modulara, de tip container precum şi urmatoarele materiale de cazarmament: 300 de pături și 800 de cearșafuri.


Ulterior, la Rădăuți în prezenta managerului Spitalului, Traian Andronachi, a fost amplasată a doua contrucție ușoară din elemente modulate și elementele de cazarmament: 15 paturi, 15 saltele, 15 de pături și 15 de cearșafuri.și managerul Traian Andronachi.

La Spitalul Siret în prezenta primarului orasului, Adrian Popoiu, au fost predate urmatoarele elemente de cazarmament: 10 paturi, 10 saltele, 10 de pături și 10 de cearșafuri.


Acestea provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat.
Construcțiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare. Fiecare container poate fi prevăzut cu paturi, formând noua zonă de triere a bolnavilor COVID-19.
În construcțiile modulare se va face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.
Aceste unități modulare vor funcționa ca puncte de triaj în județul Suceava, la toate unitățile sanitare suport covid, pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.
„Mulțumim Guvernului României pentru acest ajutor acordat în triajul pacienților infectați cu SARS COV 2”, a transmis suprefectul Daniel Prorociuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.