Locuitorii din Cornu Luncii au un nou motiv de bucurie după ce prietenii bavarezi ai comunei le-au făcut cadou mai multe echipamente pentru pompieri.

Am primit foarte multe echipamente pentru pompieri, ca donație de la prietenii noștri din Bavaria, Uwe Fabritius – secretarul general al Fundației Bavaria-România și Oskar Hecht – președintele Fundației «Eine Patenschaft fur Sasca Mică», care în traducere înseamnă «O nășie pentru Sasca Mică»”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Ghgeorghe Fron.

Însă aceasta nu a fost sigura donație făcută de partenerii din Bavaria, locuitorii din Cornu Luncii primind în anul 2013 o mașină de pompieri.

„Părintele pompier Florea Puiu Gabriel a primit cadou două tractoare, bavarezii fiind impresionați de gestul acestuia care a vândut tractorul personal și a cumpărat o mașină de pompieri pentru stingerea incendiilor. Avem 16 voluntari pompieri în frunte cu părintele Florea care intervin cu cele 4 mașini de pompieri pe care le avem în comună: două la primărie, una la părinte și una la Ilie Boca, cetățean din Brăiești care și-a vândut mașina proprietate și a cumpărat o mașină de pompieri, iar acum este pompier angajat la primărie”, a adăugat Gheorghe Fron.

De asemenea, comuna a mai primit mobilier școlar, atât de necesar la școlile din Sasca Mare, Păiseni, Dumbrava, Băișești și Cornu Luncii.

Trebuie spus și faptul că, CRRN Sasca Mică a primit cele mai multe ajutoare: haine, încălțăminte, medicamente, materiale sanitare, materiale pentru funcționarea celor 18 ateliere de ergoterapie, alimente, mobilier de spital, cărucioare pentru persoane cu handicap, un camion, o salvare, două tractoare, mașini agricole, mașini și utilaje pentru mobilă, bucătărie, țesătorie, confecții, încălțăminte, artizanat, materiale pentru confecționarea de lumânări ornamentale, sculptură, pictură, modelaj, creație.

Ne-au învățat să dăruim și să ajutăm pe cei la nevoie. S-au primit dotările necesare pentru un cabinet stomatologic, și pentru un cabinet de balneo-fizioterapie, meloterapie și recreere. Peste 65 de salariați au fost cel puțin 30 de zile la specializare în psihopedagogie specială la centre similare din Bavaria”, a mai spus Gheorghe Fron.

Și specialiști din Bavaria, în frunte cu Oskar Hecht, au ținut la Sasca Mică cursuri de formare pe mai multe discipline specifice muncii cu persoanele neuropsihice și au specializat întreg personalul din centru, care este pregătit la nivelul superior echivalent cu cel din UE.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.