Trăim într-o lume a tehnologiei. Suntem înconjuraţi de tot felul de lucruri electronice, începând de la gadget-uri şi până la cele mai ample şi mai complexe tipuri de echipamente electronice. Uitându-ne în jur observăm cum copiii ştiu încă de la vârste extrem de fragede să butoneze o tabletă sau un smart-phone.

Sigur, copii au crescut şi s-au devoltat odată cu tehnologia. Este absolut normal că ei să cunoască toate funcţiile unei tablete sau meniul unui smart-phone. Tehnologia ne înconjoară şi face parte din noi. Tocmai din acest motiv trebuie să fim la curent cu toate noile apariţii astfel încât să ajungem să fim în acelaşi pas cu tehnologia.

În ciuda faptului că suntem afundaţi într-o criză financiară care pare să fie interminabilă, se pare că oamenii nu renunţă să fie la curent şi să deţină tot felul de echipamente electronice. Am tinde să credem că oamenii nu îşi mai permit să cumpere lucruri care ţin de tehnologie, însă studiile par să ne contrazică total. De fapt, se pare că în ultimii ani, echipamentele electronice sunt la cea mai mare căutare.

Studiile demonstrează că românii cumpără mai multe smartphone-uri şi tablete decât cumpără belgienii, britanicii sau ruşii. Românii aleg să se informeze foarte mult în mediul online vis-à-vis de echipamentele electronice. De asemenea, se pare că cea mai mare rată de cumpărare a produselor electronice se înregistrează online. Datorită faptului că au acces la informatie şi se interesează de tot felul de produse în ton cu tehnologia, românii fac foarte multe cumpărături online atunci când vine vorba despre această nişă.

În ciuda faptului că oamenii nu dispun de sume exorbitante de bani pe care să le aloce cumpărăturilor de electronice, ei găsesc diferite alternative pentru a le cumpăra. Aşa se face că oamenii cumpără smartphone-uri, tablete sau calculatoare second hand. Atunci când vine vorba despre această alegere, o mare majoritate a oamenilor aleg această variantă şi se declară foarte mulţumiţi.

De fapt, există foarte multe motive pentru care oamenii aleg să cumpere chiar şi second hand echipamentele electronice. Unul dintre primele motive pentru care oamenii preferă să cumpere electronicele la mâna a doua este chiar suma de bani alocată. Sigur că un calculator sau un smartphone poate fi achiziţionat chiar şi la jumătate de preţ faţă de preţul de pe piaţă la vremea respectivă.

Nu doar preţul este un criteriu care face ca oamenii să opteze pentru electronice second hand, pentru că mai sunt şi alte criterii care conving oamenii să aleagă astfel de produse. De exemplu, un calculator poate fi achiziţionat la un preţ extrem de mic faţă de ceea ce se vinde pe piaţă şi se poate modifica în funcţie de preferinţele fiecăruia. Astfel, un calculator second hand poate fi achiziţionat la o preţ foarte redus.

De asemenea, mai trebuie şi să amintim faptul că o mare parte magazinelor cu echipamente electronice second hand oferă garanţie pentru produsele lor. Am tinde să credem că produsele second hand nu au aceeaşi calitate însă trebuie să ştiţi că şi acestea au garanţie.

 

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.