Începând cu luna iunie, în Spitalul Județean Suceava, echipe mixte, formate din medici suceveni și din Germania, vor efectua operații pe creier.

După cum a anunțat managerul spitalului, Vasile Rîmbu, la Suceava, în baza colaborării parafate între spital și Centrul de Epileptologie din Bochum, vor ajunge doi profesori universitari, un epileptolog și un neurochirurg, care vor avea la dispoziție un sistem de neuronavigație de ultimă generație.

„Din iunie putem și noi să vorbim că la Suceava, în parteneriat cu Germania, cu secția de Neurochirugie de la Bochum, vom avea astfel de intervenții într-o zonă extrem de sensibilă, pe creier. Acesta este un punct important care crește credibilitatea Spitalului Județean Suceava. Pacientul care vine aici trebuie să știe că vine într-un spital serios, cu dotări și cu service corespunzătoare. Așteptăm Ministerul Sănătății să ne trimită și aparatul RMN aici la Suceava, pentru că noi deja i-am pregătit locul”, a transmis Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.
Sistemul de neuronavigație folosit pentru efectuarea operațiilor pe creier a costat 500.000 de euro, iar finanțarea a fost asigurată de Consiliul Județean. Aparatul a fost pus în funcțiune de 2 luni și a fost folosit la 12 intervenții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.