Ecologistii fac o solicitare catre Directia Nationala Anticoruptie. Astfel, ecologistii din Suceava cer interventia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie in cazul gropii de gunoi aflate in curs de amenajare in varful muntelui, in Pasul Mestecanis. Solicitarea vine dupa ce autoritatile romane au transmis Comisiei Europene ca au fost indeplinite cerintele legale, iar in momentul consultarilor, populatia nu a avut obiectii.

Comisarul european Corina Crețu este de părere că legislația în privința consultării nu a fost respectată, potrivit gândul.ro.

„Noi am fost şi am pus aceste bannere şi am cerut DNA-ului să se autosesizeze pentru cazul în care au fost date toate avizele pentru această groapă şi pentru cum s-a depozitat pământul de partea cealaltă a gropii. Noi nu am făcut încă o plângere oficială pe acest subiect, aşteptăm să vedem poziţia lor. Dacă nu se vor autosesiza, vom depune noi o sesizare oficială”, spune președintele Asociației Biosilva, Florin Grădinaru.

Vineri, 5 iunie, va avea loc și un protest la Suceava împotriva gropii de gunoi din Pasul Mestecăniş, dar şi împotriva defrişărilor ilegale.

„Probabil că prin renunţarea la acest proiect, banii vor deveni neeligibili, dar mai bine îi plătim pe ăştia decât să plătim 15 – 20 de ani efectele dezastrului ecologic”, este de părere Grădinaru.

Pe de altă parte, Corina Crețu a reacționat în scandalul gropii de gunoi ecologice și i-a cerut ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, prin intermediul unei scrisori deschise, „să analizeze modul în care acest proiect respectă legislaţia de mediu şi, în special, normele privind protecţia peisajelor”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.