Doi pensionari, soţ şi soţie, din comuna suceveană Grămeşti, au fost lăsaţi fără economii de falşi cumpărători de bilete CFR.

La 15.02.2015, ora 12.00, agenţii Postului de poliție Grămești au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din locuința unui bărbat de 79 ani, din localitate.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 11.30, în timp ce se afla în locuință cu soția sa, la ușa victimei s-a prezentat un bărbat care i-a întrebat dacă nu au de vânzare nuci, sau bilete pentru călătorii CFR.

Ulterior, în imobil a mai venit un bărbat, care a adus o pătură pentru vânzare și care a solicitat o sticlă de apă și a părăsit locuința, precizând că ar avea o defecțiune la autoturismul cu care se deplasează.

După plecarea celor doi bărbați, victima a identificat ușa de la sufrageria imobilului întredeschisă și lipsa sumei de 27.180 lei și 300 euro.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Cu toate că recomandările preventive, în special vizând persoanele vârstnice, au fost intens promovate, acestea cad în continuare victime ale înşelăciunilor şi furturilor prin diverse moduri de operare.

Poliţiştii reamintesc faptul că, un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectuat anumite lucrări gospodăreşti. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori din casă.

De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri mari şi calitate mică.
De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.
În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.