Primarul municipiului Suceva, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 3 iunie, în conferința săptămânală de presă că elevii care se pregătesc să susțină examenele naționale în această toamnă nu sunt obligați să treacă prin tunelurile de dezinfecție montate la intrările în unitățile școlare.

Acesta a subliniat că tunelurile au fost achiziționate de către Primăria Suceava, la cererea directorilor școlilor.

„În urma discuțiilor cu directorii unităților școlare și la solicitările dumnealor, Primăria Suceava a dotat școlile cu 25 de termometre non-contact și cu 25 de tuneluri de dezinfecție. Văd că sunt discuții pe această temă. La majoritatea școlilor din mediul urban s-au montat aceste tuneluri. Acestea sunt indicate în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației”, a spus Lungu.

Edilul Ion Lungu a subliniat că biocidul folosit pentru dezinfecție a fost achiziționat de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava. De asemenea, primarul a precizat că începând de marți, 2 iunie, la fiecare unitate școlară a fost repartizat câte un medic care să se ocupe de trierea epidemiologică a elevilor și cadrelor didactice și le măsoară temperatura.

Ion Lungu a precizat că elevii nu sunt obligați să treacă prin aceste tuneluri de dezinfecție dacă nu vor sau dacă au alergii la substanțele pulverizate.

„Dacă sunt copii care nu vor să treacă prin aceste tuneluri, nu este niciun fel de problemă. De asemenea, dacă sunt copii care au alergii, nu e niciun fel de problemă. Noi le-am pus la solicitarea directorilor de școli. Cei care vor să treacă, trec, cei care nu, mă refer la copii în mod special, nu este niciun fel de problemă, pot să-l ocolească”, a subliniat primarul Ion Lungu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.