Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că marți, 18 mai, la invitația Ambasadei Franței din Romania a participat la Conferința „Orașe Durabile 2021”, organizată de Ambasada Frantei în colaborare cu Camera Franceză de Conmerț și Industrie în Romania.

Edilul a avut o intervenție pe tema „Energie eficientă-rezilientă si flexibilitate pentru energie verde”, unde a prezentat realizările și proiectele municipalității în domeniile: transport electric, reabilitare iluminat public, încălzire pe biomasă, reabilitarea d.p.v. energetic a clădirii Primăriei municipiului Suceava, colectare deșeuri etc.

„Au fost apreciate în mod deosebit realizările municipalității în domeniul transportului electric, singurul oraș din țară care va avea transport electric integrat, cu poluare zero.
Vom depune un proiect pe energie verde pe pe fonduri franceze”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că, de asemenea, a avut discuții la Bucuresti la Compania Națională de Investitii, referitor la două proiecte importante ale municipalității, respectiv Sala Polivalentă de 5.000 de locuri și Baza sportivă tip I (teren de fotbal de dimensiuni UEFA).

„La Sala polivalentă se lucrează la documentația pentru licitație . La baza sportivă a fost emis Ordinul de ministru nr. 692/17.05.2021, cu actualizarea anexei de proiecte sportive, pasul următor fiind realizarea licitației”, a subliniat edilul.

Ion Lungu a adăugat că, totodată, a fost aprobată suma de 8.469.222,60 lei la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitări locuinte rezidențiale prin programul guvernanental.

„La Ministerul Finanțelor Publice am ridicat hotărârea Comisiei de împrumutri pentru municipiul Suceava cu ultimile modificări in care suma de 1.100.000 lei merge la finanțarea podului peste pârâul Cetătii. Voi insista în continuare la Guvern pentru realizarea proiectelor municipalității”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.