Concurs ce a avut ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților, organizat de Biblioteca Bucovinei ,,I.G. Sbiera” își va desemna câștigătorii miercuri, 18 noiembrie, ora 14.30 – categoria 11-13 ani, limba română (Sala de Artă „Elena Greculesi”); joi, 19 noiembrie, ora 14.30 – categoria 14-18 ani, limba română, şi marți, 24 noiembrie, ora 14.30 – categoria 14 – 18 ani, limba engleză (Sala de adolescenţi, Corp B – Mansardă) .

Concursul, care s-a derulat în perioada februarie-octombrie a.c. sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, a fost organizat în mai multe biblioteci publice din țară.

La concursul care a avut trei secțiuni au participat copii (cu vârste cuprinse 11-13 ani) și adolescenți (cu vârste cuprinse între 14-18 ani), care au permis de intrare la bibliotecă.

Înscrierea s-a făcut la toate secțiile și filialele bibliotecii, prin completarea unei fișe de înscriere, numărul total al celor înscriși fiind de 85 de copii și tineri.

Pentru a intra în finală, participanții au lecturat cărțile din lista recomandată și au predat fișele de lectură, fișe care au fost evaluate de o comisie din care au făcut parte profesori, bibliotecari și scriitori.

Evenimentul final se axează pe dezbaterea „Convinge-mă să citesc!” (în cadrul căreia participanții vor susține cartea preferată și vor răspunde la întrebări pe marginea cărților citite), jurizare și festivitatea de premiere. Sub genericul „Lectura vă face învingători” vor fi acordate premii finaliștilor, iar cel mai bun cititor va primi titlul „Cititorul anului”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.