Sâmbătă și duminică, 19-20 august, în comuna suceveană Dorna Arini a avut loc cea de-a XXV-a ediție a uneia dintre cele mai longevive manifestări organizate în Țara Dornelor, Festivalul Internațional „Cântecul cetinii”. Ediția de anul acesta s-a desfășurat pe stadionul din comună, care a fost amenajat și ornat de sărbătoare. Aici s-au adunat sute de oameni, care au cântat și dansat alături de artiștii invitați. La această ediție a luat parte și primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, vechi prieten al comunității din Dorna Arini.

Ziua de sâbătă, 19 august, a debutat cu sfințirea noului Muzeu Etnografic din incinta Căminului Cultural din Dorna Airini, ulterior cei prezenți fiind invitați să ia parte la un spectacol deosebit susținut de Dan Ciotoi și formația Generic, care s-a dovedit a fi un real succes. Prima zi a Festivalului „Cântecul Cetinii s-a încheiat cu Disco – Party în aer liber, muzica și voia bună fiind asigurate de Mr. BIG.
Cea de-a doua zi a evenimentului a adus în fața oamenilor nume mari din folclorul românesc, dar și artiști locali, între care Cristian Pomohaci, Paul Ananie și Matilda Pascal Cojocărița.
„Ziua comunei este ziua tuturor, pentru că, după un an de muncă, consider că toată lumea merită un adevărat spectacol, la fel ca cel pe care l-am organizat aici, la Dorna Arini. Dan Ciotoi și Generic au adus la scenă un număr record de participanți, cărora le mulțumesc.  Artiștii invitați la ediția de anul acesta au fost toți, fără excepție, pe măsura așteptărilor noastre, aceștia făcând ca Ziua comunei Dorna Arini să fie un eveniment reușit”, a transmis primarul comunei Dorna Arini, Andrei Mazăre.
După cum spunea edilul Andrei Mazăre, spectacolele din cadrul sărbătorii comunei sunt dedicate tuturor oamenilor gospodari, care muncesc pentru a lăsa ceva în urma lor, iar dacă ne referim strict la administrația publică locală, putem afirma că la Dorna Arini lucrurile sunt în direcția bună.
„Este obligația mea să dezvolt această localitate și putem vorbi astăzi de multe proiecte: Apă și canal, asfaltări, iluminat public, spații de joacă, trotuare și șanțuri aferente drumului național care ne tranzitează comuna, dar și multe alte proiecte de înfrumusețare a localității”, a conchis primarul Andrei Mazăre.
Alături de primarul Andrei Mazăre a fost și deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, care l-a felicitat pe edil pentru toate realizările sale și ale echipei pe care o coordonează.
Totodară, Angelica Fădor a trimis și salutul președintelui Consiliului Juedețean Suceava, Gheorghe Flutur, care i-a asigurat pe cetățenii de la Dorna Arini de sprijinul său.
„Când vine vorba de Dorna Arini, vin cu drag și de drag. Vin cu drag pentru că localitatea dumneavoastră este una dintre cele mai frumoase din zona de munte a județului Suceava și pentru că, de la an la an, se văd schimbări în bine.  Vin de dragul dumneavostră, oameni pe care îi cunosc de foarte multă vreme, oameni gospodari și harnici, oameni care ați reușit să păstrați nealterate obiceiurile și tradițiile populare. Vin și de dreagul dumneavoastră, domnule primar, pentru că ați reușit într-un timp foarte scurt să deveniți unul dintre cei mai respectați și iubiți primari din întreg județul Suceava. Sunt mândră de dumneavoastră și, în același timp, vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în domnul primar în urmă cu trei ani, dar și pentru că și în continuare îi sunteți alături. Vă asigur de tot sprijinul meu”, a transmis deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.