La Cornu Luncii s-a desfăşurat, duminică, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Produselor Tradiţionale. Manifestarea, care a avut invitați de seamă, a debutat cu un mesaj al primarului Gheorghe Fron și a secretarului de stat, Eugen Uricec.

Primarul comunei le-a transmis celor prezenți că își dorește ca ei să petreacă o zi de neuitat la Cornu Luncii, programul de aici fiind unul realizat cu atenție.

Am păstrat aici la Cornu Luncii tot ce ne-au lăsat strămoșii noștri și încercăm să arătăm aceste bogății întregii țări. An de an progresăm pentru că atragem mai mulți cetățeni ai comunei care, la rândul lor, ne urmează inițiativa”, a declarat Gheorghe Fron.

Au urcat pe scena de la Cornu Luncii artiști locali, dar și nume precum Grigore Gherman, Angelica Flutur, dar și cunoscuta orchestră populară „Rapsozii Botoșanilor”.

21 de Cetățeni de onoare

În cadrul aceluiași eveniment de la Cornu Luncii au fost premiați și 21 de oameni care fac cinste comunității în care s-au născut. Despre această inițiativă, primarul Gheorghe Fron a declarat că ține foarte mult la școală și la cei care se remarcă în timp datorită educației primite în școală. Tocmai de aceea, în fiecare an, acesta oferă Diplome de Excelență acestor oameni.

„Eu sunt un produs al școlii. Întotdeauna voi susține școala și ca drept dovadă vă pot spune că 60% din bugetul comunei este alocat școlii. Este minunat  să vezi că oameni de la noi din sat au ajuns medici în America, lucrează la NATO, sau în alte părți. Este normal să îi cinstim pe acești oameni”, a spus edilul.

Iată care sunt Cetățenii de Onoare ai comunei Cornu Luncii de anul acesta:

Ilieș Olimpia – medic în comuna Cornu Luncii în perioada anilor 1977-1985

Donciu Dorin – medic radiologie, medic şef dispensar în comuna Cornu Luncii în perioada anilor 1985-1988

Donciu Manuela-Sanda – medic primar la Spitalul Municipal Fălticeni, Ambulator de specialitate, medic în comuna Cornu Luncii în perioada 1985-1988

Cofler Georgeta – medic primar medicină generală din anul 1989 – prezent, medic CMI la Cornu Luncii

Aneculăesei Tatiana – medic primar medicină generală, din anul 1989 – prezent, medic CMI la Cornu Luncii

Bologan Nicolae – medic generalist, din anul 2003 – prezent, coordonator de specialitate DGASPC Suceava, CRRN Sasca Mică

Tănasă Ana – medic primar medicină generală pediatrie, din anul 2012 – prezent, medic de familie la SC Cornu Luncii medical SRL

Andrieş Luke Dumitru – născut pe data de 29.07.1960, a absolvit Şcoala generală la Sasca Mică, Liceul Sanitar la Suceava şi Facultatea de Medicină la Bucureşti. Din anul  2000 a emigrat în SUA unde are dublă certificare pe Medicină internă şi Anesteziologie

Șerban Narcisa-Elena – născută la Brăiesti, absolventă a Universităţii de Medicină și Farmacie PISA, Colegiul Chichester – Anglia (NATO)

Croitoru Emanuela- Paraschiva — absolventă a Universităţii de Medicină și Farmacie „Gr- T. Popa”- prezent medic rezident Neonatologie — Maternitatea „Cuza Vodă”

Chiticariu Elena — asistent medical general, din anul 1986-prezent comuna Cornu Luncii

Riştariu Elena — medic primar, specialitatea medicină de laborator – Institutul de Boli Cardiovasculare  „George I.M Georgescu” Iași , compartimentul Microbiologie

Raicu Roxana-Mariana — absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, Facultatea de Medicină Dentară

Turtuşan Veronica – medic la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Erh. Luca al Crimeei” Onești

Cajvan Ana-Maria — Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa”, Facultatea de Medicină Generală

Ștefănică Irina — Doctor Medic Militar cu grad de Ofiţer Locotenent, medic rezident în chirurgie cardiovasculară la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr.  Carol Davila”

Buta Gheorghe Cristian — inginer proiectant, administrator la SC ROMPROJECT ROAD SRL — Suceava

Distracția de la Cornu Luncii a durat până târziu în noapte, adunând sute de localnici la sărbătoarea comunei lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.