Prefațată azi de vernisajul unei expoziții de afișe de film dedicată producțiilor românești din perioada 1920-1989, începând de mâine debutează la Gura Humorului prima ediție a festivalului Cinemix.

În organizarea Centrului pentru Cultură, Artă și Tradiții din Gura Humorului condus de regizorul Mihai Mardare, festivalul se dorește  a fi o refacere a punților originale dintre imagine și improvizație muzicală, stabilite la începuturile industriei cinematografice. Urmare a succeselor obținute de manifestări similare petrecute pe toată suprafața Europei, festivalul adaugă un fel nou de manifestare culturală, una care combină imagini vechi cu muzică nouă, originală și live în sala de spectacol la oferta actuală.

Gura Humorului își îmbogățește oferta culturală, adăugând un festival de primăvară care să completeze zestrea de manifestări existente. Fiind primul dintr-o serie pe care ne-o dorim cât mai lungă, festivalul se va bucura de participarea excepțională a unor renumiți oameni din lumea filmului, din care dorind să protejăm surprizele oferite spectatorilor de către organizatori, îi vom menționa astăzi numai pe criticul de film Tudor Caranfil și pe actorul Vladimir Găitan. Partea muzicală a spectacolelor va fi susținută de DJ Radu Ciolpan – Underving și de formația Abator Industries.

Spectacolele încep în fiecare seară la ora 19:00, la Casa de Cultură din Gura Humorului, iar intrarea este gratuită.

Experiența acumulată ani de zile cu Festivalul Internațional Toamnă la Voroneț recomandă evenimentul, așa că toți iubitorii filmului de epocă sunt așteptați. Festivalul reprezintă și o foarte bună cale de a ne reaminti filme pierdute în ceața copilăriei noastre.

Despre autor

Postari asemanatoare

15 Responses

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.