Primăria și Consiliul Local al comunei Berchișești a organizat duminică, 20 mai 2018, a patra ediție a Festivalului „Procopie Jitariu-Florin Piersic”, eveniment care s-a desfășurat concomitent cu sărbătoarea prilejuită de zilele comunei.

Totodată, anul acesta se aniversează și 13 ani de la reînființarea comunei Berchișești, acesta fiind un bun prilej pentru a se cumula evenimentele și a crea un adevărat regal folcloric.

Așa se face că, duminică, la Berchișești, au ajuns artiști cunoscuți din țară, dar și din Republica Moldova și Cernăuți. Unul dintre cele mai frumoase momente a fost oferit de Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” din Chișinău, condus de Nicolae Gribincea, dar și de cunoscutul artist de muzică populară din Bucovina Alexandru Brădățan.

De asemenea, alături de locuitorii comunei Berchișești s-au aflat și artiștii de la grupul folcloric „Basarabeanca” din Chircăiești, Republica Moldova, de la Ansamblul „Armonia” al Casei de cultură din comuna Mahala, Ucraina, de la Ansamblul „Botnenii” din comuna Bardar, Republica Moldova, și mulți alți artiști.

Primarul comunei Berchișești, Violeta Zenovia Țăran, a avut ca invitați la a patra ediție a acestui festival și 9 primari din Republica Moldova și Cernăuți, cu care urmează să se înfrățească și cu cu care își dorește și o colaborare de lungă durată.
La eveniment au participat și deputații PSD Emanuel Havrici și Alexandru Rădulescu, dar și prefectul județului Suceava, Mirela Adomincăi.

Pe lângă faptul că marcăm a patra ediție a Festivalului „Procopie Jitariu-Florin Piersic” și Ziua Comunei Berchișești, sărbătorim și 13 ani de la reînființarea comunei, aceasta fiind atestată documentar pentru prima dată în anul 1473. Vreau să vă spun că am invitați de onoare din România, dar și din Republica Moldova și Cernăuți, și sunt bucuroasă că am primit 9 scrisori de intenție, de la cei 9 primari prezenți la Berchișești, în vederea realizării unui act de înfrățire, ceea ce nu poate decât să ne bucure. A devenit deja o tradiție ca în ziua în care noi organizăm această manifestare să fie prezenți la noi artiști locali din Republica Moldova și Cernăuți, iar noi, de asemenea, să le întoarcem vizita când localitatea lor îmbracă haine de sărbătoare”, a declarat primarul comunei Berchișești.

Festivalul „Procopie Jitariu-Florin Piersic” este singurul festival din România care poartă numele cunoscutului actor Florin Piersic.

La Berchișești, localnicii s-au prins în hore și au dansat până târziu în noapte, spectacolul încheindu-se cu un recital al interpretei de muzică pop Alessia.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.