Conform purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Maftei, acțiunea organizată de Organizația Femeilor Social Democrate Suceava a fost un real succes, un număr mare de suceveni participând la întâlnirea propusă de doamnele de stânga.

Luni, 7 aprilie 2014, Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava a demarat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în incinta Shopping City Suceava, un Simpozion privind Educaţia pentru Sănătate. Cei 150 de participanţi prezenţi au putut urmări, timp de două ore, prezentarea informărilor făcute de specialişti atât din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, cât şi ai Universității Ștefan cel Mare Suceava. Evenimentul a fost moderat de către doamna Mihai Gabriela, vicepreședinte în domeniul Educației în cadrul Organizației Femeilor Social Democrate Suceava. Doamna  doctor  Maricela  Cobuz,  specialist  pediatru  din cadrul Secţiei de Neonatologie şi domnul Claudiu Cobuz, medic specialist Diabet, Nutriţie și  Boli de Metabolism, au  prezentat  în  prima  parte  a  întâlnirii riscurile  pe  care  le  prezintă  o alimentaţie nesănătoasă şi neechilibrată de la  nou-născuţi,  adolescenţi, până la persoane adulte. În cea de-a doua parte a evenimentului, doamna Laura Coca, medic primar din cadrul Secţiei de Obstetrică și Ginecologie, a adus în atenţia auditoriului riscurile la care sunt expuşi tinerii în perioada pubertăţii şi cea a adolescenţei. În ce-a de a treia parte, Doina Schipor, psiholog, conferenţiar doctor în Știinţele Educaţiei, a expus efectele care apar în urma  folosirii tehnicilor moderne (calculatorul/televizorul/telefonul) asupra minţii  umane, precum şi  modalităţi  prin  care putem preveni acest comportament.

Întâlnirea s-a bucurat de prezenţa domnului Tiberius Marius Brădăţan, directorul medical al Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, care a făcut un scurt istoric al zilei de 7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătăţii. „Dorim să dezvoltăm în Suceava, România, un stil de viaţă mai sănătos, susţinut de o alimentaţie echilibrată cu mai puţine vicii, mai mult sport şi mişcare. Toate sunt posibile dacă informăm, dacă educăm corect”, a declarat Oana Pintilei  – preşedinta Organizației Femeilor Social Democrate Suceava.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.