Invitat în studioul Puterea Știrilor, Andrian Candu, președintele Partidului Pro Moldova, susține că principalul său adversar politic este chiar președintele în funcție Igor Dodon, despre care afirmă că nu merită cel de-al doilea mandat din cauza „proastei guvernări”.

„Îl am în vedere pe președintele Igor Dodon, care este exponentul puterii și care luptă pentru cel de-al doilea mandat. Vom depune toate eforturile să nu mai rămână președintele țării, pentru că mandatul pe care și l-a desfășurat e total contrar intereselor țării și a societății”, a spus Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova îl acuză pe actualul președinte de neimplicare atât în politica internă, cât și în cea externă.

„Politica externă cu siguranță este contrară intereselor țării. Republica Moldova nu a avut niciodată relații atât de pasive cu vecinii săi, România și Ucraina. Președintele Igor Dodon nu a efectuat nicio vizită pe parcursul mandatului său de 4 ani. Întotdeauna s-a remarcat cu declarații mai puțin prietenești față de România și față de Ucraina, despre care a zis că Rusia are toate drepturile să pretindă acele teritorii din Crimeea.

A avut mai multe relații cu Rusia, noi l-am numit și ”turistul președinte Igor Dodon” care, într-un an de zile, poate efectua si 10-11 vizite în Federația Rusă. Măcar dacă ar fi cu un beneficiu pentru țară, dar din toate promisiunile pe care le-a făcut el, inclusiv în relațiile cu Federația Rusă – că va ridica embargoul produselor alimentare cu care noi ne confruntăm sau energie mai ieftină, gaz mai ieftin -, nu a reușit nimic.

În ultimul timp e mai axat pe folosirea instrumentelor administrative, își preia foarte multe atribuții pe care nici legea nu le reglementează. Republica Moldova e o republică parlamentară în care Parlamentul și Guvernul trebuie să joace rolul principal, însă dumnealui își asumă prea multe, inclusiv manipulare prin interpretarea instrumentelor legale pe care le are astfel încălcând și legea”, a conchis președintele Partidului Pro Moldova.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.