Cea mai modernă unitate medicală din județul Suceava, Spitalul Județean, își mărește echipa atât cu medici profesioniști, cât și cu asistenți medicali, infirmiere, brancardieri sau bucătari. Doar că, de data aceasta, concursurile sunt organizate „pe bune” și numai cei pregătiți, în adevăratul sens al cuvântului, pot ajunge să profeseze în cadrul unității spitalicești. Dacă până nu demult candidații la un concurs de ocupare a posturilor de asistenți medicali aveau posibilitatea chiar  să memoreze matematic niște teste grilă, acum lucrurile s-au schimbat, iar aceștia trebuie să știe și teorie și paractică, întrucât metodologia de concurs cuprinde și aceste aspecte.

Astfel, recent, Spitalul Județean Suceava a scos la concurs 18 posturi de asistenți medicali, respectiv două pentru asistenți medicali debutanți, opt pentru asistenți medicali principali și opt posturi de asistenți medicali generaliști. La acest concurs s-au înscris 118 candidați, însă doar 109 s-au prezentat la prima probă, cea scrisă, și doar 25 au reușit să promoveze. Foarte important de menționat este că pentru posturile de asistenți medicali principali se solicită o vechime dovedită de minimum cinci ani, iar din cei 15 candidați înscriși pentru cele opt posturi niciunul nu a reușit să obțină nota 5 (cinci) pentru a promova examenul, lucru destul de trist, mai ales că unii dintre ei profesează deja în cadrul unităților medicale din județ și chiar în Spitalul Județean. De altfel, cei 25 de candidați care au trecut de proba scrisă s-au calificat pentru posturile de asistenți medicali debutanți (5 persoane pe două locuri) și asistenți medicali generaliști (20 de persoane pe opt locuri).

Potrivit unor surse, cea mai mare notă obținută în urma examenului scris a fost 6,40, restul candidaților obținând note cuprinse între 5 și 6,40. 

De altfel, potrivit calendarului de concurs, miercuri, 14 iulie, va avea loc proba practică, când candidații care au trecut de examenul scris, ce-i drept cu note rușinoase, vor trebui să susțină proba practică pe manechin. Această probă fiind o premieră la Spitalul Județean Suceava, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că, și la această probă, se vor mai tria o parte dintre ei.

Toate schimbările din această perioadă și modificarea criteriilor de perfomanță pentru obținerea posturilor din sistemul medical sucevean sunt un efect al noii conduceri a SJU, care aduce performanța în Spitalul Județean Suceava și nu doar la nivel declarativ.

De menționat este că unitatea medicală va organiza concurs pentru ocuparea a încă 25 de posturi vacante. Este vorba despre 16 posturi de infirmiere, șase posturi de îngrijitoare, două posturi de brancardier și un post de bucătar. Cei interesați, își pot depune dosarele de înscriere la concurs, până pe data 16 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să aibă loc proba scrisă. Cadidații care vor fi declarați admiși la această probă, vor susține proba practică cât și un interviu, pe data de 2 august, respectiv 5 august.

 

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.