De când Codruța Koveși a ajuns în fruntea Direcției Naționale Anticorupție două ministere au avut parte de transformări sesizabile, dar nu chiar cele la care ne așteptam.

Vom începe cu cel care beneficiază de efectul pozitiv și anume Ministerul Culturii care, urmare a numărului foarte mare de cărți scrise de cei care ispășesc condamnări pentru fraudă, se pregătește să înființeze o nouă direcție care să se ocupe de gestionarea noilor opere de interes național. Cum condamnații respectivi nu duc lipsă de resurse materiale pentru a pregăti, edita și vinde / cumpăra zeci de tiraje ale unor cărți pe care nu le citește nimeni, e foarte posibil ca acest real boom cultural să afecteze atât producția de hârtie cât și prețul tipăririi pe plan național. Dat fiind nivelul taxelor percepute de stat din vânzările respective este greu de crezut ca tentativa de limitare a acestei forme de a obține scăderea termenului de încarcerare, să fie tergiversată dacă nu chiar blocată de USI (Uniunea Scriitorilor Încarcerați).

Al doilea minister aproape asasinat de Efectul Koveși este Ministerul Sănătății, deoarece nu e subiect al unei cercetări DNA să nu se îmbolnăvească subit atât de grav încât să nu poată suporta regimul privativ de libertate. Medicii sunt atât de ocupați să găsească boli sau combinații de boli care să motiveze eliberarea imediată a inculpaților încât pur și simplu nu au timpul necesar să se ocupe de oamenii cu adevărat bolnavi. Acum înțeleg de ce spunea domnul Raed Arafat că este victima unui complot, el fiind total nevinovat de cele care i se pun în cârcă. E inuman să-i ceri inventatorului SMURD să se ocupe concomitent de salvarea Primarului Oprescu și de salvarea imaginii Ministerului Sănătății în problema Clubului Colectiv. Tot imposibil e să folosești pentru urgențe medicale elicopterele care plimbă mușchi politici, ce Doamne iartă-mă, până și un palestinian știe că există o ordine în țara asta!

Ultimul personaj lovit de Efectul Koveși este nimeni altul decât ”prințul” Paul Lambrino pornit la recucerirea poziției sale în România pe calea retrocedărilor frauduloase. Apariția sa într-un cărucior cu rotile a fost de-a dreptul grotescă, numai pajul cu lumânarea și duhovnicul lipsind din fotografie. Dincolo de cabotinajul situației, ar trebui să-i comunice cineva din anturajul său că atunci când ești bolnav grav nu-ți arde de tunuri imobiliare și titluri iluzorii ci numai de ziua de mâine și, eventual, de achiziționarea unui loc într-un cimitir. Cireașa de pe tortul Lambrino a fost însă reținerea domnului Andronic, foarte vocalul jurnalist, apărătorul democrației, aflat pe val cu al său Evenimentul Zilei și cu Capital care, fiind luat pe neașteptate, n-a avut timp, încă, să-și descopere Ebola sau te miri ce beri-beri a contactat pe vremea când număra ouăle lui Năstase în Congo.

Așa că, oameni buni, dacă doriți să aveți măcar o umbră de speranță pentru revirimentul sitemului de sănătate din România, semnați o petiție pentru Doamna Koveși prin care s-o rugați să prindă numai excroci sănătoși.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.