Reprezentanții EGGER au transmis un mesaj după ce vineri, 20 decembrie, un reprezentant al comunității Salvați Pădurile din Bucovina a încercat să se strecoare în incinta fabricii din Rădăuți fără a cere permisiunea reprezentanților companiei EGGER.

„În momentul în care agenții de securitate au observat ce se întâmplă au încercat să îl oprească pe reprezentantul comunității mai sus menționate.

Putem presupune că scopul său era de a obține informații despre două transporturi de lemn despre care avea suspiciuni asupra legalității lemnului. Deși, potrivit legii, activistul Salvați Pădurile din Bucovina avea opțiunea de a sesiza autoritățile sunând la 112, acesta a recurs la gestul descris mai sus.

Atât documentele de însoțire a lemnului, cât și inventarierea materialului nu au prezentat suspiciuni, ca atare nu am avut o bază legală pentru care să anunțăm noi autoritățile, așa cum am procedat în trecut în alte situații.

Așa cum am declarat anterior de nenumărate ori, în cadrul EGGER avem toleranță ZERO față de lemnul provenit din surse ilegale.

În ceea ce privește aprovizionarea cu material lemnos, întregul nostru proces respectă reguli foarte stricte, conform legislației în vigoare, la nivel național și european, precum și cu certificările adiționale necesare, pentru fiecare furnizor cu care lucrăm”, au transmis EGGER România.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.