EGGER Rădăuți, ca parte a comunității locale și cu dorința de a contribui în mod decisiv la îmbunătățirea serviciilor medicale, a condițiilor de învățare, dar și la ajutorarea celor în nevoie, a alocat numai în 2019 peste 335.000 Euro în acest sens. Suma totală pe care EGGER a alocat-o până în prezent pentru rezolvarea problemelor din comunitatea locală se ridică la aproape 1,5 milioane Euro.

În acest sens, compania EGGER asigură finanțarea pentru dotarea cu mobilier și echipamente medicale pentru Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți. În plus, sprijină financiar reabilitarea sediului Centrului de Ambulanță de la Rădăuți. Totodată, a dotat cu echipamente moderne 3 laboratoare din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, a făcut donații de carte în 20 de școli din județ, preponderent din mediul rural, și a continuat parteneriatul cu Crucea Roșie Suceava pentru organizarea cursurilor de prim ajutor în peste 70 de școli.

În plus, EGGER susține implicarea activă a salariaților în inițiativele de susținere a unor cauze sociale locale, iar cei aproape 900 de colegi de la fabrica din Rădăuți sunt încurajați să ia parte la proiectele desfășurate la nivelul comunității locale, sub formă de voluntariat sau prin participare directă în cadrul evenimentelor, unde este posibil.

Alina Chifan, Director Comercial EGGER România, declară: “Am decis să ne implicăm preponderent în cauze ce țin de sănătate și de educație deoarece acestea au fost identificate ca fiind principalele nevoi ale românilor, în general, și ale comunității locale din proximitatea fabricii de la Rădăuți, în particular. Pentru anul 2020, acțiunile noastre se vor orienta în aceleași direcții ca anul trecut, vom continuăm implicarea în comunitate și identificarea nevoilor real, astfel încât cauzele în care ne implicăm să conteze cu adevărat.”

EGGER susține educația: echipamente moderne pentru laboratoare din cadrul USV, cursuri de învățare și dezvoltare, donații de carte

EGGER susține educația prin asigurarea unor condiții de învățare moderne, fie prin donații de echipamente de ultimă generație, fie prin donații de materiale pentru renovarea sălilor de curs și a laboratoarelor, atât în școli, cât și în licee și universități din județul Suceava.

În 2019, compania EGGER a contribuit cu peste 80.000 euro în proiecte ce țin de educație, astfel că 3 laboratoare din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava au fost dotate cu echipamente moderne, au fost organizate cursuri de prim ajutor în parteneriat cu Crucea Roșie Suceava în peste 70 de școli, au fost realizate donații de carte în 20 scoli din județul Suceava din mediul rural, în parteneriat cu Asociația Curtea Veche, și au fost donate mii de cărți.

EGGER aleargă de 9 ani la Rădăuți pentru cauze locale

Evenimentul caritabil EGGER Aleargă, aflat la a noua ediție, a avut loc în data de 5 octombrie 2019, pe Stadionul Municipal Rădăuți. Anul trecut, evenimentul a marcat prima alergare oficială pe noua pistă de atletism modernizată cu sprijinul companiei. Acțiunea caritabilă ce are loc anual are menirea de a susține cazuri din comunitatea locală care au nevoie de ajutor. 330 de persoane au participat la eveniment, elevi și cadre didactice de la școli și licee din Municipiul Rădăuți, alături de angajați EGGER și copii ai acestora. Ca o motivare suplimentară, compania EGGER donează 5 euro pentru fiecare kilometru alergat de către cei înscriși. 1,260 de kilometri au fost alergați în total, astfel fiind strânsă valoarea de 6.300 Euro pe care EGGER a donat-o către cele trei cauze preselectate din școli.

Mai mult, EGGER oferă angajaților companiei posibilitatea de a participa la competiții de alergare externe. Astfel, în 2019, peste 3.400 de kilometri au fost alergați, totalizând peste 17.000 Euro, sumă donată, de asemenea, unor cazuri sociale din comunitatea noastră.

Parteneriat EGGER – Via Transilvanica pentru amenajarea a 100 de kilometri din județul Suceava

Compania a început la finalul anului 2018 parteneriatul privind amenajarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica ce străbat județul Suceava. Via Transilvanica, sau drumul care unește, este un proiect ambițios, inițiat de Asociația Tășuleasa Social în iunie 2018. Traseul Via Transilvanica este inspirat de căile spaniole de pelerinaj (Camino de Santiago) și de traseele de anduranță din SUA sau India, fiind primul de acest gen din România. Va traversa 10 județe din România: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți.

Traseul, care începe în locul istoric al Putnei și se va termina la Drobeta Turnu Severin, este construit urmând potecile existente și drumurile locale, fiind marcat cu borne din andezit și indicatoare.

Amenajarea propriu-zisă a porțiunii de traseu sponsorizată de compania EGGER s-a desfășurat în anul 2019. În afara contribuției financiare și a celei materiale, EGGER s-a implicat în amenajarea traseului și cu voluntari. 12 borne au fost montate și aproximativ tot atâția km au fost marcați cu vopsea cu implicarea directă a angajaților EGGER.

Informații despre EGGER

Companie de familie, înființată în anul 1961, are aproximativ 9.900 de angajați. În 19 fabrici amplasate în întreaga lume, aceasta produce o gamă variată de produse din materiale pe bază de lemn (plăci de PAL, OSB și MDF), precum și cherestea. EGGER are clienți din întreaga lume în industria mobilei, distribuția lemnului și în magazinele de bricolaj. Produsele EGGER se găsesc în nenumărate arii ale vieții private și publice, inclusiv în: bucătării, băi, dormitoare, birouri, hoteluri și magazine. EGGER este un furnizor al unei game complete de produse pentru industria mobilei, design interior, construcții din lemn și pardoseli laminate.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are aproape 900 de angajați. În Rădăuți sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 Milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.