Tratament preferențial pentru primarii USR-PLUS, PMP, PRO ROMÂNIA  și independenți din județ, la rectificarea bugetară a Guvernului.

Aceștia nu au primit, asemeni colegilor lor din PNL și PSD, niciun leu pentru costurile privind serviciile de asistență socială și de protecție a copiilor sau pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE.

Până la războiul cu USR-PLUS de la nivel național, se cuvine să începem prezentarea primarilor independenți care, de asemenea, au 0 lei la această rectificare.

Primarul comunei Fântâna Mare, Vasile Mucilenița, este unul dintre cei mai longevivi primari din județ, iar la alegerile din 2020 a candidat independent.

A fost surprins când a văzut că numele localității sale nu apare pe lista cu sumele alocate.

„Eu sunt unul dintre cei 11 primari care nu mai trebuie să convoace o ședință de Consiliu Local. Normal că sunt surprins! Este pentru prima dată când suntem excluși”, a declarat edilul.

Ioan Bogdan Codreanu este primarul comunei Pojorâta de câțiva ani buni, în prezent fiind independent.

Nici numele localității sale nu se regăsește pe listă, iar pentru asta spune că se impun mai multe întrebări pe care va avea grijă să le adreseze celor care au hotărât marginalizarea oamenilor din comuna sa.

„Și eu mă întreb de ce? Cei care cred că se răzbună pe primar, o fac, de fapt, pe cetățeni. Sunt multe întrebări, de aceea voi aștepta multe răspunsuri în perioada următoare”, a spus Codreanu.

Radu Reziuc este astăzi primar independent al comunei Mitocu Dragomirnei, iar la alegerile parlamentare a susținut public PNL. Nici comuna sa nu a primit niciun leu.

Contactat, edilul a refuzat să comenteze decizia mai marilor din PNL.

Alexandru Hurjui  este primar PRO România în orașul Broșteni.

Nici el nu se regăsește pe listă.

„Nu sunt nici dezamăgit, nici surprins. Probabil au existat niste criterii la nivel național”, a spus edilul.

Pârwuşor Ţicu Ezekiel Belţic este primar în Orașul Salcea din  partea Partidului Alternativa Dreaptă și așa cum ați intuit deja, nici Salcea nu a primit bani.

Gheorghe Lazar este primar PMP în comuna Marginea. Acesta reușește să gospodărească eficient  bugetul propriu al comunei, însă nu i-ar fi stricat nicidecum acești bani de la Guvern.

Nici colegul său de la PMP, George Olari, primar  la Frătăuții Noi, nu a primit nimic. 

Vasile Cărare este primar USR în orașul Milișăuți, iar pe listă numele localității sale este, de asemenea, invizibil.

„N-a fost nicio dezamăgire pentru că ne așteptam la asta. Am discutat la nivel de județ în partid, însă problema e la centru”, a spus primarul de la Milișăuți.

Ionel Andrișan este primar USR la Horodnic de Jos. Nu are un buget grandios, de aceea a primit cu dezamăgire vestea că nici de la Guvern nu va primi vreun leu de data aceasta.

„Cred că ar fi bine să existe un echilibru”, a spus Andrișan.

Viorel Croitoru este primar USR în comuna Mănăstirea Humorului, iar de această dată a primit 0 lei.

Din partea PSD, Gheorghe Nuțu, primar de 26 de ani în comuna Grănicești, nici măcar nu a solicitat vreun leu pentru a nu fi ulterior umilit.

Este de menționat și că există primari liberali care nu sunt fani neapărat Gheorghe Flutur, iar asta s-a văzut și în sumele primite de aceștia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.