Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a subliniat că în justiția de tip nou, bazată pe denunțuri, a avut loc o premieră așteptată de toți cei care se uită fără patimă la spectacolul cu cătușe regizat de sistem.

elena-udrea

În unul din dosarele Alinei Bica, denunțătorul care a fost transformat de procurorii Departamentul Național Anticorupție (DNA) în martor, a venit în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție și a refuzat să dea declarație, a refuzat să își susțină denunțul în care spusese că i-a dat acesteia 17.500 de euro, denunț în urma căruia Bica a stat arestată a doua oara, pentru 52 de zile.
Mai mult, la insistențele magistraților, punându-i-se în vedere ce riscuri își asumă, denunțătorul recunoaște că a făcut denunțul pentru că mai avea alte dosare și a vrut să se folosească de o înțelegere cu procurorul, pentru a scăpa de toate acuzațiile”, a susținut Elena Udrea.

Chiar și cu toate aceste riscuri, precizează fostul ministru, omul a rezistat de data aceasta presiunii și a refuzat să mintă a doua oară.
„Întrebarea mea este, ce se întâmplă cu procurorii care și-au construit dosarele pe astfel de denunțuri obținute prin troc, de la cei care au spus orice doar ca să scape liberi și eventual și cu banii la ei? Răspund ei pentru zilele de arest, pentru carierele, viețile distruse, ale celor pe care i-au executat pe acest tipar?”, a concluzionat Elena Udrea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.