Fostul deputat Elena Udrea a comentat joi suspendarea generalului SRI Florian Coldea ca fiind un prim pas în ”procesul de deparazitare a României”.

”Acum fix doi ani, pe 30 ianuarie 2015, am spus în fatidicul interviu de la Hotnews, pentru prima dată, că există un general SRI, Coldea, care conduce România, prin teroarea cătuşelor din mâna lui Kovesi. Că cei doi acţionează mafiot, că sunt beneficiari de bunuri şi avantaje în mod ilegal, că au relaţii nepermise chiar ilegale cu oameni de afaceri şi politicieni, că intervin în afaceri, politică, decid cine conduce instituţiile, cine candidează, cine câştigă alegerile, cine e liber cine nu etc. A doua zi au urmat 7 cereri, de reţinere şi arestare preventivă, într-o reacţie furibundă a celor doi, denumiţi Binom de către Ion Cristoiu în lunile care au venit. M-au băgat 8 zile apoi încă 72 în puşcărie, au încercat să mă mai aresteze o dată, a treia oară, după 6 luni după ce mă eliberaseră…Mi-am petrecut ultimii doi ani între DNA şi ICCJ, mi-au făcut cinci dosare penale, mi-au blocat cariera şi viaţa…”, a scris Udrea pe Facebook.

Ea susţine că acum se dovedeşte că a avut dreptate şi că demiterea lui Coldea este începutul.

”Dacă cei care erau în drept să reacţioneze la dezvăluirile mele ar fi avut curaj să o facă, România nu pierdea doi ani şi nu ajungea în criza de democraţie şi stat de drept în care se află acum. Sigur, mai bine mai târziu decât niciodată. Demiterea lui Coldea este începutul. Trebuie să urmeze repararea abuzurilor comise de sistemul represiv construit de acest om şi cei de lângă el, care au făcut mai mult rău ţării decât oricare politician de după Revoluţie. Procesul de deparazitare a României abia a început şi sper să nu fie falsificat de cei care cred că Sistemul trebuie să funcţioneze la fel, doar că altfel populat şi în folosul lor. PS. Ce se întâmplă e o lecţie pentru cei care cred că sunt atât de puternici încât nimic nu li se poate întâmpla – e o vorba englezească „Power is a fickle mistress” – Puterea este o amantă nestatornică (n.r.)”, concluzionează Udrea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.