Europarlamentarul Cristian Preda face o analiză, într-o postare pe blogul personal, pornind de la situaţia din PMP în care Udrea se luptă să îi ia locul lui Cristian Diaconescu, în cursa pentru Cotroceni.

Acesta precizează că ofensiva pornită de Elena Udrea împotriva candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, care ar putea fi urmată de o intrare a şefei PMP în cursa pentru Cotroceni, e o eroare ce se poate dovedi fatală şi pentru Udrea, şi pentru Băsescu.

„Înainte de toate va plăti partidul fondat de Tomac, Papahagi, Petrescu şi Baconschi, iar apoi va plăti Udrea, care nu are un profil de prezidenţiabil şi a cărei candidatură ar putea avea un efect pervers”, consideră Preda.

Europarlamentarul PMP a mai adăugat că Udrea speră ca duelul său verbal cu Victor Ponta să acopere vocile celorlalţi şi s-o califice în turul al doilea. Speranţa stângii însă e alta, şi anume că fărâmiţarea voturilor de centru-dreapta să-l ajute pe Tăriceanu să intre în turul al doilea şi să joace rolul jucat de Vadim Tudor în 2000. Vrând fără vreun argument solid preşedinţia, Udrea s-ar putea să piardă şi partidul.

„Traian Băsescu va fi afectat de intrarea şefei PMP în cursa pentru Cotroceni. Preşedintele a anunţat public că Diaconescu are cel mai bun profil pentru a-i succeda în cea mai înaltă demnitate din stat”, a precizat Cristian Preda.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.