Răsturnare de situație în ”relația” dintre procurorii Direcției Naționale Anticorupție și fostul ministru Elena Udrea. Potrivit jurnaliștilor de la Digi24, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie nu au mai cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea.

Masura expira saptamana viitoare, dupa care fostul ministru al turismului nu va mai avea impusa nicio masura restrictiva din partea magistratilor.

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea s-a înfăţişat, marţi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). O anumită decizie a judecătorilor ar putea schimba faţa anchetei.

Astfel, Udrea le solicită magistraţilor să îi înlocuiască arestul la domiciliu cu o măsură mai blândă (controlul judiciar) sau chiar să dispună cercetarea ei în libertate.

La intrarea în sediul instanţei supreme, fosta şefă a Dezvoltării Regionale şi Turismului a iterat ideea că alţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute” sunt cercetaţi în libertate sau sub control judiciar, iar menţinerea arestului la domciliu în cazul ei ar induce publicului ideea că ar fi deja considerată vinovată de către instanţă.

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar, decizia instanței fiind una definitivă. Procurorii DNA au fost și ei de acord cu această măsură mai blândă.

Una din motivațiile pe care avocații Elenei Udrea a fost legată de starea de sănătate a Elenei Udrea și problemele pe care aceasta le-ar avea la spate.

La baza acestei decizii este și o hotărâre a CCR care prevede că arestul la domiciliu nu trebuie să mai depășească un termen rezonabil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.