Eduard Valentin Dumitrescul, elev al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut medalia de bronz la cea de a XII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, de la Timişoara.

Timp de o săptămână, cei mai buni elevi informaticieni din 13 țări s-au reunit la Timișoara. Au participat la Balcaniadă tineri din România, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Slovenia, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, Italia și Turkmenistan.

Au cucerit aurul, la Balcaniada de la Timișoara, Luchianov Alexandru din România, Kozhuharov Viktor din Bulgaria și Todorov Andon din Bulgaria.

Argint la Juniori au cucerit Greaca Albert Antoniu din România, Petkov Georgi din Bulgaria, Moldovan Andrei din România, Bengin Jovan din Serbia, Perju Verzotti Luca din România și Vukelic Mateja din Serbia.

Medalii de bronz la Juniori au câștigat Kamenov Konstantin din Bulgaria, Dumitrescul Eduard Valentin din România, Todoran Alexandru Paul din România, Metehău Luca Mihnea din România, Pavleski Blagojche din Macedonia, Verde Flaviu Cristian din România, Purice Victor din Moldova, Kritharidis Konstantinos din Grecia, Zatega Admir din Bosnia și Herțegovina, Balatos Dimitrios din Grecia, Christos Falas din Cipru, Kitanovski Teo din Macedonia, Toljic Veljko din Serbia și Grubic Miroslav din Serbia.

Organizatorii Balcaniadei au fost Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Ministerul Educației Naționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.