O profesoară din Texas este cercetată penal după ce a pus dezinfectant pe mâinile unui băiat de 12 ani şi le-a dat foc, în timpul unui experiment ştiinţific, potrivit poliţiei. Băiatul de 12 ani a fost tratat la un spital de arşi din localitate.

Locotenentul de poliţie Din Granbury, Russell Grizzard, a declarat că incidentul care a avut loc pe data de 1 aprilie la şcoala generală Granbury a lăsat un elev cu „posibile arsuri de gradul trei pe mâini”. Grizzard a remarcat că experimentul „se pare că a fost făcut de mai multe ori pe parcursul zilei” fără probleme.

Fiecare clasă din acea zi a avut un grup de studenți care s-au oferit voluntari să facă experimentul, a spus Grizzard. Experimentul era făcut şi într-o altă sală de clasădar acolo nu a existat niciun incident”.

Profesoara şi-a dat demisia după incident

Profesoara, o femeie în vârstă de 37 de ani, și-a dat demisia de atunci, potrivit unei declarații care a fost postată marți pe contul de Twitter al districtului școlar. Tatăl copilului a postat fotografii cu rănile fiului său pe Facebook și a anunţat că băiatul a primit tratament la un centru spitalicesc pentru arşi din Parkland. Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat pentru TODAY că a fost externat.

„Dezinfectanții pentru mâini cu concentrații mari de etanol și hidroxipropil sunt inflamabili”, a declarat anterior Dr. Anthony Pizon, șeful de toxicologie medicală la UPMC din Pittsburgh. „Orice cantitate de dezinfectant pentru mâini poate fi imflamabilă. Volumul controlează cât de repede se va răspândi flacăra. Dacă ai puțin dezinfectant pe mâini, puțin se va aprinde”.

Pe măsură ce dezinfectantul pentru mâini se usucă, acesta evaporă gaze care poate lua foc. De aceea, Pizon recomandă oamenilor să evite brichetele, chibriturile și focurile după ce folosesc dezinfectant pentru mâini.

„Ar trebui să vă asigurați că mâinile sunt complet uscate înainte de a aprinde un chibrit”, a spus el.

Doctorul a sfătuit de asemenea oamenii să păstreze dezinfectantul pentru mâini departe de orice tip de flacără deschisă, mai ales lumânări, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.