Consiliul Naţional al Elevilor organizează, în data de 16 septembrie, proiectul „Ministru pentru o zi”, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Apărării Naționale și Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de afaceri și Turism.

Reprezentanți din Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava au specificat că scopul programului este conştientizarea responsabilităţilor unui lider cu atribuţii la nivel naţional și înlăturarea barierelor de comunicare dintre elevi şi mediul decizional, Consiliul Elevilor consolidându-și astfel poziția de for consultativ în cadrul sistemului educațional.

Elevi din toată țara care doresc să-și aducă aportul la îmbunătățirea politicilor educaționale și de tineret pot participa la acest proiect printr-o aplicație, până la data de 31 august, pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro. Formularul de înscriere constă în descrierea celor mai importante proiecte inițiate de candidat, competențele care îl recomandă pentru o astfel de poziție și detalierea unei ministrategii pentru dezvoltarea ministerului vizat. Cazarea și transportul vor fi asigurate de către organizatori, participanții asigurându-și doar masa.

Pentru fiecare secțiune disponibilă va fi anunțat un singur câștigător, în termen de maximum 10 zile de la finalizarea perioadei de înscrieri. Evaluarea aplicaţiilor va fi făcută de către o comisie mixtă formată din doi reprezentanţi ai Biroului Executiv CNE, doi reprezentanţi ai ministerelor şi un consultant extern.

Proiectul „Ministru pentru o zi” reprezintă oportunitatea elevilor de a deține controlul pentru o zi, de a schimba locul elevului cu cel al unui ministru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.