Ştefania Oniciuc şi Anastasia Gavrilovici, eleve ale Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, se numără printre câştigătoarele celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „LicArt”. Aceasta este cea mai mare competiţie de arte din România, care se adresează liceenilor.

Anastasia Gavrilovici a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună serie poetică (poeziile „Scurtă prezentare”, „Wishlist” şi „Instrucţiuni”), iar Cosmina Ştefania Oniciuc a primit premiul al III-lea la secţiunea Poezie, cu creaţia ”10paişpe21”.

Tinerele au participat şi la tabăra de creaţie „LicArt”, care s-a desfăşurat în perioada 5-11 august, în Poiana Braşov, alături de alţi finalişti din judeţ, Estera Stanciuc, Alina Iuliana Verdeş, Lavinia Loredana Nechifor, Raluca Ioana Râmbu, coordonaţi de prof. Gheorghe Cârsten, de la Colegiul Național „Petru Rareş” Suceava.

Juriul a fost alcătuit din poetul Răzvan Ţupa, scriitorul Florin Iaru şi criticul literar Alexandru Cistelecan.

La aceste două secţiuni ale „LicArt”, fotografie şi poezie, s-au înscris peste o mie de liceeni din ţară.

Organizatorii susţin faptul că „LicArt” este pe cale să devină una dintre cele mai puternice mişcări culturale din ţară, propunându-şi să stimuleze creaţia artistică în rândul tinerilor.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.