Proiectul „Francofonia în comunitate”, realizat la Biroul Francez, se bucură de susținerea Institului Francez și Ambasadei Franței în România, a Agenției Universitare a Francofoniei, a Centrului de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, a Inspectoratului Școlar Județean, a Consiliului Județean, a Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, filiala Suceava, a Asociației „L’Arc-en-ciel du succès” și a Asociației Seniorilor Bucovineni.

În cadrul „după-amiezii francofone” de miercuri, 16 decembrie, elevii Școlii Gimnaziale Ipotești și ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, îndrumați de prof. dr. Aura Mihoc, ne invită să ne bucurăm împreună de Târgul de Crăciun organizat în mod virtual, sub genericul Marché de Noël. Activitatea are o importantă componentă socială, adresându-se copiilor din medii defavorizate, și are ca scop facilitarea accesului acestora la activități culturale. „Târgul de Crăciun”, organizat în scop caritabil pentru copiii Centrului de Zi „Sf. Vineri” Suceava, reunește elevi inimoși care vor oferi gazdelor recitaluri de colinde în limba franceză, felicitări, daruri, precum și produse de patiserie. Poveștile, glumele și jocurile vor binedispune și vor contribui la realizarea atmosferei tipice Sărbătorilor de iarnă.

Activitățile tematice planificate în fiecare miercuri se desfășoară online și pot fi urmărite pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava: https://afsuceava.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.