În perioada 3 ianuarie – 10 februarie a.c., 29 elevi din cadrul  Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni îşi desfăşoară stagiul de practică la Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. 

În perioada următoare, elevii vor executa misiuni şi activităţi de pregătire în cadrul programului de tutelă profesională, fiind îndrumaţi de către jandarmi cu experienţă. Aceștia vor urma un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor suceveni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor care asigură paza și protecţia instituţională la obiectivele aflate în responsabilitatea inspectoratului.

Stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, iar principalele modalităţi de pregătire sunt însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, participarea la toate misiunile, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate  şi perfecţionarea deprinderilor practice.

La sfârşitul celor şase săptămâni, elevii vor fi evaluați cu privire la întreaga activitate desfăşurată împreună cu jandarmii suceveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.