Ministerul Educației a introdus o testare-pilot pentru toți elevii, mai puțin cei din clasele a VIII-a și a XII-a. Ordinul de ministru a fost emis, iar unitățile școlare din județul Suceava care vor lua parte la acest examen-pilot au fost stabilite. Este vorba despre Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială Salcea, Liceul Tehnologic Cajvana, Școala Gimnazială Satu Mare, Școala Gimnazială Boroaia și Liceul Tehnologic Dumbrăveni.

Testele vor fi susținute în perioada 30 mai – 10 iunie, iar pentru ciclul primar vor avea o durată de 30 de minute și cele pentru gimnaziu şi liceu – 60 de minute. 

Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. dr. Petru Crăciun, testele-pilot sunt asemănătoare cu testele PISA.

Disciplinele la care se organizează Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022 pentru elevii claselor I-a – a VII-a sunt limba română și matematică, iar pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.