Biroul Francez va invită miercuri, 29 noiembrie, de la ora 18:00, la Casa Prieteniei, unde elevii Școlilor Generale Nr. 1 din Suceava și Udești vor pleda pentru înțelegere, toleranță și prietenie, în luna noiembrie fiind sărbătorită Ziua Internațională a Toleranței. Activitatea dorește să amintească publicului care sunt pericolele intoleranței în societate, dar și importanța conviețuirii în pace și armonie. Elevii sunt îndemnați la înțelegere și respect reciproc, la dialog și la cooperare între culturi, civilizații și popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență și ură.

Elevii celor două școli gimnaziale,  coordonați de profesoarele Sandu Daniela și Trifan Oana vor recita, dansa, cânta, iar expoziția de desene va fi expresia dorinței de a împărtăși aceste valori.

Activitatea are ca scop și încurajarea elevilor de a se exprima și comunica în limba franceză, de a socializa cu alți elevi care împărtășesc aceleași valori, de a lega prietenii și de a descoperi împreună diversitatea spațiului francofon.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.