Proiectul „Francofonia în comunitate” se bucură de susținerea Institului Francez și Ambasadei Franței în România, Agenției Universitare a Francofoniei, a Centrului de Reușită Universitară  al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, a Inspectoratului Școlar Județean, a Consiliului Județean, a Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, filiala Suceava, a  Asociației „L’Arc-en-ciel du succès” și a  Asociației Seniorilor Bucovineni.

În cadrul „după-amiezii francofone” de miercuri, 18.11.2020, elevi ai Școlii Gimnaziale nr.1 Suceava, ai Școlii Gimnaziale „Acad. H. Mihăescu” Udeşti și ai Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, coordonați de profesoarele de limba franceză Daniela Cornelia Sandu, Oana Trifan și Mihaela-Petronela Scutariu, vor promova înțelegerea și respectul reciproc, dialogul și cooperarea între culturi, intenționând să descurajeze atitudinile extremiste, dominate de violență și de ură.

Activitățile lor, desfășutate online sub genericul COMPRÉHENSION,  TOLÉRANCE   ET AMITIÉ, se înscriu într-un proiect cu același titlu al celor trei școli și al Biroului Francez.

„Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 ne vor impresiona prin talentele artistice într-ale dansului și muzicii, precum și prin mesajul lor puternic despre importanța toleranței, realizat din citate celebre. 

Elevii Școlii Gimnaziale „Acad. H. Mihăescu” Udeşti ne vor convinge că lumea poate fi mai bună prin colajul de mesaje, desene de solidaritate și prin exemplele de prietenii. 

Elevii Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea vor pleda pentru „bunătate” și „unicitate” printr-un calendar video al bunătății și printr-un dicționar online de cuvinte intraductibile din limbile europene”, au transmis reprezentanții Biroului Francez.

Elevii implicați în activitate își exprimă speranța că mesajele lor de înțelegere, toleranță și prietenie vor avea ecou și că vor contribui la încurajarea colegilor lor de a se exprima și comunica în limba franceză, de a socializa cu alți elevi care împărtășesc aceleași valori, de a lega prietenii și de a descoperi împreună diversitatea spațiului francofon.

Activitățile tematice planificate în fiecare miercuri se desfășoară on-line și  pot fi urmărite pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianței Franceze din Suceava: http://brand.usv.ro/temp/alianta-franceza/actualitati.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.