Șapte elevi și o îngrijitoare au fost depistați cu coronavirus luni, 5 octombrie. Aceștia sunt de la unități școlare din Suceava, Fălticeni și Siret. Dintre aceștia, o parte au fost internați în spital, întrucât au prezentat simptome.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a informat că luni, 5 octombrie, a fost depistat cu coronavirus un elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 9, care a fost ultima dată fizic la școală pe data de 24 septembrie. De asemenea, confirmată pozitiv a fost și mama acestuia, care este angajată pe un post de îngrijitoare la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava.

„Fiindcă Colegiul a funcționat în scenariul roșu, îngrijitoarea nu a interacționat nici cu elevii și nici cu ceilalți angajați ai unității școlare”, a declarat Gabriela Băncilă.

Totodată, depistați pozitiv au fost un elev de clasa a III-a de la Școala Gimnazială nr. 4 din municipiul Suceava și, de asemenea, sora acestuia, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

„Ambii elevi au avut simptome și au fost internați împreună cu mama la Spitalul Județean, în timp ce tatăl a rămas acasă în carantină”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Un alt elev depistat pozitiv la coronavirus este de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, însă acesta nu a interacționat cu ceilalți elevi și cu profesorii de pe data de 18 septembrie, întrucât s-au făcut ore online.

Și la Colegiul „Lațcu Vodă” din Siret a fost depistat pozitiv un elev de clasa a XII-a, care a fost internat în spital. Potrivit Gabrielei Băncilă, mama, fratele și sora acestuia sunt în carantină la domiciliu.

De altfel, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” a fost depistată pozitiv o elevă de clasa a XI-a, iar la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” o alta de clasa a XII-a, a cărei părinți sunt infectați la rândul lor cu coroavirus.

Reamintim că sâmbătă și duminică au mai fost testați pozitiv un preșcolar din Gura Humorului și o profesoară din Fălticeni.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă a informat că sâmbătă, 3 octombrie, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus un preșcolar de la Grădinița cu Program Prelungit din Gura Humorului.

Potrivit acesteia, tatăl era deja confirmat pozitiv, iar copilul împreună cu mama erau carantinați la domiciliu. Ei au făcut febră și au fost nevoiți să se interneze în spital.

„Duminică, 4 octombrie, s-a înregistrat un singur cadru didactic cu coronavirus, profesor de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, izolat la domiciliu. Ultima zi de școală a acestuia înainte de îmbolnăvire a fost 25 septembrie”, a declarat Gabriela Băncilă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.