În semestrul al II-lea al anului şcolar 2017-2018, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a organizat, în parteneriat cu Agenţia Suceava a BNR, activităţile din cadrul proiectului “Să vorbim despre bani şi bănci”, adresat elevilor din învăţământul preuniversitar.

Activităţile s-au derulat în baza unui protocol de colaborare dintre BNR şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi au avut ca scop informarea elevilor cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale BNR, precum şi însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar.

În cadrul proiectului, Agenţia Suceava a BNR a organizat, la sediul unităților de învățământ, dar a găzduit și la sediul său, activităţi educaţionale distincte derulate pe toată durata semestrului, cu accent în cadrul evenimentelor “Săptămâna mondială a banilor”și  „Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

La aceste activităţi, în perioada martie – iulie 2018, au  participat 814 elevi şi 38 cadre didactice provenind din 18 unități școlare din judeţul Suceava. Dintre aceștia, 503 elevi și 22 cadre didactice sunt din mediul rural, iar 311 elevi și 16 cadre didactice provin din zona urbană. Aceştia au audiat prezentările realizate de reprezentanţii Agenţiei Suceava a BNR pe teme din istoria băncii centrale şi a monedei naţionale. Elevilor şi cadrelor didactice le-au fost prezentate elementele de siguranţă ale bancnotelor şi monedelor româneşti aflate în circulaţie. Totodată, elevii şi profesorii au vizionat filmele educaţionale: „Istoria banilor”, „Elementele de siguranţă ale bancnotelor” şi „Viaţa bancnotelor”, realizate de banca centrală.

Tematica abordată a fost foarte apreciată de către participanţi, care au transmis organizatorilor numeroase impresii favorabile.

În anul şcolar 2018-2019, ISJ Suceava şi BNR Agenţia Suceava vor extinde sfera de cuprindere a activităţilor educaţionale pentru a facilita accesul cât mai multor elevi din învăţământul preuniversitar la cunoştinţe din domeniul financiar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.