Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii beneficiază în fiecare zi de programul „laptele și cornul” implementat de ani buni. În urmă cu aproximativ 5 ani s-a introdus în meniul școlarilor și vestitul măr. Pe lângă un produs derivat din lapte și unul din grâu, fiecare elev și copil de grădiniță primește, potrivit legii și un măr.

Este adevărat că s-au văzut nenumărate cazuri în care aceste mere nu mai ajungeau la copii, pentru că se opreau în sacoșele învățătorilor sau îngrijitorilor, însă de data aceasta nu asta este problema.

În anul școlar 2015-2016, copiii de la grădiniță și din învăţământul sucevean, nu au primit decât cornuri sau biscuiți și lapte sau brânză topită. De mere nici nu poate fi vorba pentru că deocamdată, nu s-a hotărât cine anume va oferi aceste mere pentru copilași. Pentru  că încă nu s-a organizat licitația care decide cine distribuie merele către copii, aceștia au rămas „pe uscat”.

Această situație este însă aproape  de finalizare pentru că s-a stabilit data licitației.

Licitația pentru atribuirea „Contractului de furnizare de produse mere, pentru elevii din școlile din învățământul de stat și privat autorizat/acreditat, în anul scolar 2015-2016, la nivelul județului Suceava” este programată a avea loc abia pe 9 martie, adică cu trei luni înainte de încheierea anului școlar.

Programarea este cel puțin problematică mai ales că după data de 9 martie se vor putea depune și contestații vis-a-vis de rezultatul licitației. Cu alte cuvinte procesul s-ar putea prelungi săptămâni bune. Să sperăm totuși că nu va fi cazul și că elevii vor primi, conform legii, mărul zilnic. Chiar dacă merele vor fi din toamna trecută, să sperăm că vor fi …mâncabile și după data de 9 martie.

Să nu uităm că programul a fost implementat tocmai din cauză că elevii mâncau alimente nesănătoase. Cornul și laptele au devenit însă, în localitățile rurale, sursa unei mese pe zi pentru copiii defavorizați.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.