Nu toți elevii din Suceava vor reveni în băncile școlilor. Mai multe unități de învățământ din județ au cerut Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) prelungirea vacanței de iarnă cu trei, sau chiar cinci zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, Laura Hacman, solicitarea a venit din partea școlilor din localităţile Ulma, Izvoarele Sucevei, Baineţ, Milişăuţi, precum şi Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi. Acestea au motivat această derogare de la programul normal precizând că elevii respectivelor comunități doresc să își serbeze Crăciunul pe stil vechi sau Boboteaza în familie. Recuperarea orelor de curs ar urma să fie făcută în vacanța intersemestrială.

Înainte de începerea semestrului al doilea, elevii vor fi în vacanţă, din 1 până în 9 februarie. Cursurile semestrului al doilea vor începe în 10 februarie şi se vor încheia în 20 iunie. În această perioadă, elevii vor avea vacanţă de primăvară, care va începe în 12 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, după a treia zi de Paşti.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.